Η Ευρώπη θα πρέπει να παραμείνει ενωμένη προκειμένου να διατηρηθούν οι κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας παρά τον όποιο αντίκτυπο είχαν αυτές στην ΕΕ δήλωσε την Κυριακή ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και κάλεσε τους ηγέτες των επτά ισχυρότερων οικονομικά χωρών του πλανήτη (G7) να στείλουν στη Μόσχα ένα αυστηρό μήνυμα σχετικά με την ουκρανική κρίση.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ενωμένη», είπε ο Κάμερον στους δημοσιογράφους που θα καλύψουν τις εργασίες της συνόδου κορυφής της G7 στο Σλος Ελμάου της Βαυαρίας. 

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ, ο οποίος δήλωσε διατεθειμένος να συζητήσει μόνο ενίσχυση των κυρώσεων έναντι της Ρωσίας. 

«Πρόθεσή μου είναι σήμερα να επαναβεβαιώσουμε την ενότητα του G7 σχετικά με την πολιτική των κυρώσεων. Επομένως επιτρέψτε μου να αναφέρω ξεκάθαρα, δεδομένης της παρούσας κατάστασης, ότι αν κάποιος θελήσει να ξεκινήσει μία συζήτηση σχετικά με την αλλαγή του καθεστώτος των κυρώσεων, θα μπορούσε να είναι μόνο για την ενίσχυσή τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τουσκ.

Οι οικονομικές κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ στη Ρωσία για την ουκρανική κρίση πρόκειται να λήξουν τον Ιούλιο. Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν τον Μάρτιο ότι οι κυρώσεις θα παραμείνουν μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία εκεχειρίας του Μινσκ, ουσιαστικά δηλαδή θα παραταθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά ακόμη δεν έχει ληφθεί επίσημη απόφαση γι’ αυτό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook