Για την Αθήνα αναχωρεί το πρωί της προσεχούς Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2017, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης προκειμένου να συμμετάσχει, με την ιδιότητα του Προέδρου της ΕΔΕΥΑ, σε προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος, οι οποίοι θα έρθουν από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στις συνομιλίες που θα επικεντρωθούν στη διαχείριση αστικών αποβλήτων. 

Στόχος είναι να γίνει μία καταγραφή της αντικειμενικής κατάστασης σε ότι αφορά τις υφιστάμενες ανάγκες συνολικά στη χώρα μας. Σε αυτή τη βάση δεδομένων, θα καταρτιστεί ένας «χάρτης» ενεργειών, σε συνεργασία με το ΥΠΕΚΑ  και τις Περιφέρειες, με προσανατολισμό τη δημιουργία Προγραμμάτων για την κάλυψη των αναγκών, ειδικά των Οικισμών Γ’ Τάξης, καθώς και την εξασφάλιση κονδυλίων από Ευρωπαϊκά ή άλλα χρηματοδοτικά Προγράμματα.

Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το απόγευμα της  προσεχούς Τρίτης και κατά τη διάρκεια της απουσίας τους θα τον αναπληρώνει  στα καθήκοντά του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Επικοινωνίας κ. Γιώργος Γεωργαλής.