Ο σύλλογος των επιχειρήσεων εστίασης εξηγεί γιατί πρέπει το parking της Πλ. Κατεχάκη να είναι ανοιχτό τον Χειμώνα και κλειστό το Καλοκαίρι

«Εμείς ως Σύλλογος Εστίασης μιλάμε πάντα με τη λογική και όχι με την ειρωνεία. Θέλουμε το parking κλειστό το καλοκαίρι και ανοιχτό το χειμώνα. Αυτή ήταν η αρχική μας θέση και δεν άλλαξε ποτέ.»

Με την φράση αυτή ξεκινά η απάντηση του συλλόγου επιχειρήσεων εστίασης Ν.Χανίων στην ανακοίνωση-σχόλιο του αντιδημάρχου Χανίων, Μιχάλη Βλαχάκη αναφορικά με το αίτημά τους να μη λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης η πλατεία Κατεχάκη στην διάρκεια της θερινής περιόδου.

Επιπλέον ασκώντας κριτική στα πεπραγμένα του αντιδημάρχου του επισημαίνουν υποσχέσεις και ελλείψεις.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

Εμείς ως Σύλλογος Εστίασης μιλάμε πάντα με τη λογική και όχι με την ειρωνεία. Θέλουμε το parking κλειστό το καλοκαίρι και ανοιχτό το χειμώνα. Αυτή ήταν η αρχική μας θέση και δεν άλλαξε ποτέ.

Εκτός αυτού, έχουμε δηλώσει στον κύριο Βλαχάκη ότι όταν με το καλό ολοκληρωθεί η πολυπόθητη ανάπλαση της πλατείας που είναι στα σχέδια του Δήμου τότε θα πρέπει να κλείσει το parking  ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.

Επίσης, θα ήταν καλό ο κύριος Βλαχάκης αντί να επιτίθεται στους καταστηματάρχες, να συνεργαστεί μαζί τους και να τηρήσει τις ψεύτικες υποσχέσεις του για τρενάκι που θα μεταφέρει τον κόσμο από το parking της Δευκαλίωνος στο λιμάνι για όλο το ΧΕΙΜΩΝΑ, το οποίο δεν είδαμε και προφανώς δε θα δούμε ποτέ.

Επαναλαμβάνουμε ότι το μόνο που θέλουν οι καταστηματάρχες δεν είναι πόλεμος αλλά συνεργασία για το καλό της πόλης μας και παράλληλα των μαγαζιών μας που δίνουν δουλειά σε εκατοντάδες συμπολίτες μας.

Επίσης πιστεύουμε ότι κανένας δε θέλει κλειστό το parking το χειμώνα, όχι μόνοι οι επιχειρηματίες αλλά ούτε οι πολίτες διότι κλείνοντας το parking το χειμώνα δεν θα μπορούν να συντηρηθούν τα μαγαζιά του Ενετικού Λιμένα κ θα παραμείνουν κλειστά (όπως και έγινε αυτό το χειμώνα έως ότου επιτράπηκε η στάθμευση).

Εκτός όλων των παραπάνω, θα θέλαμε να μας ενημερώσει ο κ. Βλαχάκης τι θα επιτρέπεται για τις θέσεις των ΑμεΑ στην πλατεία Κατεχάκη.

Όπως γνωρίζουμε, εκτός από τους Χανιώτες που ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ και ήδη ζουν σε μια εντελώς αφιλόξενη για εκείνους πόλη, το καλοκαίρι υποδεχόμαστε ακόμα περισσότερο κόσμο που ανήκει σ’ αυτήν την κατηγορία συνανθρώπων μας και οι θέσεις στάθμευσης των οχημάτων τους περιορίζεται ακόμα περισσότερο καθώς αναλογικά οι θέσεις parking δεν επαρκούν ούτως ή άλλως σε όλη την πόλη.

Καλό θα ήταν προτού προβαίνουμε σε ανακοινώσεις και απαντήσεις, να έχουμε ζυγίσει και υπολογίσει όλες τις καταστάσεις και όλους τους πολίτες και συμπολίτες μας.

Σύλλογος Εστίασης Ν. Χανίων