Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 16χρονη – Ποιοι αρνούνται τα πάντα – Βίντεο από την αποχώρηση από τα Δικαστήρια 

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για τους επτά που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να εξετάζουν τα στοιχεία της δικογραφίας εν όψει των απολογιών τους.

Το βράδυ της Τρίτης, υπο τις έντονες αποδοκιμασίες πλήθους συγκεντρωμένων, οδηγήθηκαν στα Δικαστήρια Ηρακλείου όπου τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες από τις οποίες οι βασικότερες είναι οι εξής:

Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού.,διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου, εμπρησμός,

Να σημειωθεί πως οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν έξω από τα Δικαστήρια μέχρι αργά το βράδυ που ολοκληρώθηκε η διαδικασία και αποδοκίμασαν τους συλληφθέντες και κατά την αποχώρησή τους.

 

Όπως έγινε γνωστό και οι επτά ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν  και όπως αποφασίστηκε, ο Ρωσοπόντιος θα απολογηθεί την Πέμπτη και οι υπόλοιποι το Σάββατο.

Σύμφωνα με δηλώσεις κάποιων από τους συνηγόρους υπεράσπισης, προκύπτει πως τουλάχιστον δύο ή τρεις αρνούνται τα πάντα. Μάλιστα ο συνήγορος του συλληφθέντα ιδιοκτήτη νυκτερινού κέντρου στο Ρέθυμνο κ. Θωμάς Λεχωβίτης, εξερχόμενος απο τα δικαστήρια είπε πως ο πελάτης του αρνείται όλες τις κατηγορίες, ενώ χαρακτήρισε τα στοιχεία των αστυνομικών ως “παιδαριώδη”.

Στο μεταξύ στην  16χρονη κόρη του 60χρονου Ρεθυμνιώτη που έχει συλληφθεί, απαγγέλθηκε ξεχωριστό κατηγορητήριο και συγκεκριμένα η ανήλικη κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην απαγωγή και άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων.

Η 16χρονη απολογήθηκε αργά το βράδυ και στην συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της παρουσίας μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Σύμφωνα πάντως με αστυνομικές πηγές, η προανάκριση συνεχίζεται και η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμη καθώς από τα στοιχεία που συνεχίζουν να συλλέγονται είναι πιθανό να προκύψουν νέα δεδομένα και  να συμπληρωθεί η δικογραφία με νέους κατηγορούμενους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook