Πέθανε ο Χανιώτης επιχειρηματίας περιμένοντας τη βοήθεια να έρθει με ελικόπτερο - Οι διασώστες έκαναν ότι μπορούσαν όμως ο 55χρονος κατέληξε προτού διακομισθεί στο Νοσοκομείο

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο Χανιώτης επιχειρηματίας ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο ενώ κυνηγούσε σε ορεινή περιοχή των Σφακίων και αφού η ανταπόκριση στις εκκλήσεις των διασωστών της πυροσβεστικής, για αποστολή ελικοπτέρου, ήρθε πολύ αργά.

Ο άτυχος Χανιώτης Μανώλης Χιωτάκης, ηλικίας περίπου 55 ετών, βρισκόταν στην κορυφή Λόγχη, παρέα με έναν φίλο του,  όταν έχασε τις αισθήσεις του, συνέπεια όπως όλα δείχνουν καρδιακού επεισοδίου.

Το άτομο που βρίσκονταν μαζί του ειδοποίησε για βοήθεια και άμεσα πενταμελές πεζοπόρο τμήμα από την Ανώπολη και δύο ακόμη διασώστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βρυσών, ξεκίνησαν την αναζήτηση για τον εντοπισμό του 55χρονου.

Η τοποθεσία όμως που βρίσκονταν ο 55χρονος, έκανε ιδιαίτερα δύσκολη την προσέγγιση και για αυτό, οι έμπειροι διασώστες, από πολύ νωρίς ζήτησαν την συνδρομή εναέριων μέσων, δηλαδή ελικοπτέρου ώστε να μεταφερθεί ο ασθενής σε σημείο που μπορούσε να φτάσει ασθενοφόρο.

Από εκεί και πέρα, η υπόθεση εξελίχθηκε σε θρίλερ, με το χρόνο να κυλάει σε βάρος του 55χρονου, ο οποίος περίμενε σε σοβαρή κατάσταση τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Ενώ το ελικόπτερο είχε ζητηθεί έγκαιρα, πέρασαν τουλάχιστον δύο ώρες ώσπου το αίτημα των διασωστών να ικανοποιηθεί - και μάλιστα ο ίδιος ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Περιφέρεια Κρήτης παρενέβη προκειμένου να μεταβεί άμεσα εναέρια βοήθεια στο σημείο -  όμως τελικά, όταν απογειώθηκε εναέριο μέσο, αυτό δεν μπόρεσε να προσγειωθεί λόγω χαμηλής νέφωσης.

Τελικά, λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, ελικόπτερο προσγειώθηκε στο γήπεδο της Ανώπολης, όμως για τον 55χρονο ήταν ήδη αργά. Διασώστες τον μετέφεραν στα χέρια με φορείο, από την περιοχή Κακοβόλη στην Ανώπολη, όμως ήταν νεκρός. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ'ολη τη διάρκεια που οι πυροσβέστες είχαν προσεγγίσει τον επιχειρηματία, του έκαναν μαλάξεις όμως δεν κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή τον άτυχο άντρα.

(το ελικόπτερο που προσέγγισε στην Ανώπολη για την παραλαβή του 55χρονου)

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων, από όπου και η φωτογραφία του Flashnews.gr, περίπου στις 16:30 και η σορός του 55 παρελήφθη από το προσωπικό του Ιδρύματος για να ακολουθήσει η διαδικασία της νεκροψίας - νεκροτομής