Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ

“Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο συντάσσεται με το σύνολο του χανιώτικου λαού που ζητά  την απόδοση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο. 

Η συγκυρία είναι ευνοϊκή καθώς για πρώτη φορά η επίσημη πολιτεία δια στόματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε την πολιτική βούληση για να γίνει η παραχώρηση πράξη. 

Η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν προωθητική στην κατεύθυνση αυτή. Εντύπωση βεβαίως έκανε η πλειοδοσία αγωνιστικού φρονήματος από παρατάξεις και πολιτικούς χώρους που είχαν επί δεκαετίες τα ηνία του Δήμου και της χώρας αλλά επί των ημερών τους ουδέν εποίησαν για να γίνει το όραμα πράξη. Έστω κι έτσι τους καλωσορίζουμε στο μέτωπο της διεκδίκησης. 

Παρόλα αυτά εξακολουθούν να υπάρχουν πράξεις ή παραλείψεις που θολώνουν την πολιτική βούληση της σημερινής κυβέρνησης και επιτρέπουν στο πολιτικό προσωπικό του άλλοτε δικομματισμού να μετατρέψει τη διεκδίκηση σε σημαία ευκαιρίας. 

Ξεκαθαρίζοντας λοιπόν τη θέση του ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ζητάει:

∙ Να σταματήσει και να ακυρωθεί κάθε σχέδιο της στρατιωτικής ηγεσίας για να λειτουργήσει, έστω και προσωρινά Κέντρο Νεοσυλλέκτων στον χώρο του «Μαρκόπουλου». 

∙ Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας να προχωρήσει στον χαρακτηρισμό του στρατοπέδου ως «ανενεργό» διευκολύνοντας την εκχώρηση. Ο νομός Χανίων έχει πλήθος στρατιωτικών εγκαταστάσεων που μπορούν να φιλοξενήσουν κάθε δραστηριότητα του στρατού. 

∙ Η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας, ευθαρσώς έχει δηλώσει τη σύμπλευσή της με τη πρωθυπουργική εξαγγελία. Είναι ώρα ο Δήμος και η Στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου να προχωρήσουν άμεσα στη διευθέτηση κάθε εκκρεμότητας που συνδέεται με την παραχώρηση του στρατοπέδου. “

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook