Η Διοικούσα Επιτροπή του Καμπανείου Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κο Αρναουτάκη Σταύρο στις 13.2.2018 με θέμα  την ανάπλαση των κτιριακών του εγκαταστάσεων στο Ψυχρό Λασιθίου Κρήτης.

Στη συζήτηση παρουσιάστηκαν προοπτικές βιώσιμης λειτουργίας του Ιδρύματος σε συνεργασία με το Δήμο Οροπεδίου και την Περιφέρεια Κρήτης.

Ο κος Αρναουτάκης εκδήλωσε ειλικρινές ενδιαφέρον για την περαιτέρω συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων ώστε να καταστούν πλήρως λειτουργικές οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος για την επίτευξη των καταστατικών του σκοπών.

Το Καμπάνειο Ίδρυμα ιδρύθηκε, το 19ο αιώνα στο Οροπέδιο Λασιθίου Κρήτης. Ονομάστηκε προς τιμήν του Ιωαννη Καμπάνη ο οποίος με διαθήκη, διέθεσε σεβαστό ποσό και μετοχές, έχοντας σαν σκοπό την λειτουργία πολυτεχνείου. Διαθέτει στο Ψυχρό Οροπεδίου Λασιθίου πολυεπίπεδες κτιριακές εγκαταστάσεις 700 τ.μ. σχεδιασμένες ειδικά για έκθεση, καταγραφή και διδασκαλία. Το αρχείο του περιλαμβάνει χειρόγραφα, έγγραφα, φωτογραφίες, μαγνητοφωνημένες μαρτυρίες, τοπικές εφημερίδες, σπάνια βιβλία, χειροτεχνήματα, δια το σύνολο της ιστορίας, λαογραφίας, πολιτισμό και αρχαιολογία της περιοχής.