Συντονισμένοι οι αγροτικοί σύλλογοι από το Λασίθι μέχρι τα Χανιά – Την Παρασκευή πρέπει να φύγουν τα κηπευτικά διαφορετικά καταστρέφονται.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των εκπροσώπων των αγροτών από το Λασίθι, το Ηράκλειο και τα Χανιά, μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της ΠΝΟ να παρατείνει την απεργία στα πλοία, για ένα ακόμη 24ωρο, μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής.

Μετά από συνεδρίαση αποφάσισαν να διακοπεί κάθε διάλογος  και να αντιδράσουν με κάθε τρόπο στο ενδεχόμενο νέας παράτασης της απεργίας και το Σαββατοκύριακο.

Όπως τονίζουν  η παραγωγή – συγκομιδή  κηπευτικών αυτή την περίοδο βρίσκεται στην αιχμή της, τα προιόντα δεν αντέχουν να μένουν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και το τελικό χρονικό περιθώριο που έχουν είναι μέχρι την Παρασκευή.

Εάν εκείνη την ημέρα δεν φύγουν φορτηγά με προϊόντα για τις αγορές, τότε θα υποστούν τεράστια καταστροφή , η οποία δεν θα αφορά μόνο τα κηπευτικά που θα καταστραφούν, αλλά και τα συμβόλαια που έχουν ρήτρες παράδοσης και τις αγορές που θα χαθούν καθώς θα προμηθευτούν προϊόντα από άλλες περιοχές.

Προς το παρόν οι αγρότες παραμένουν σε αναμονή με δεδομένη την απόφαση την Παρασκευή να φορτωθούν φορτηγά με κηπευτικά στα πλοία, είτε λήξει η απεργία της ΠΝΟ είτε όχι.

Να σημειωθεί πως σήμερα, αντιπροσωπεία αγροτών της Κρήτης βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τους δημάρχους του νησιού που συμμετέχουν στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Οι αγρότες ζητούν από τον Υπουργό Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλή τη δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας, (Ro-Ro, Cargo)  για να μεταφέρουν τα φορτηγά με τα αγροτικά προϊόντα από και προς τα λιμάνια της Σούδας και του Ηρακλείου για τον Πειραιά.