Ερώτηση στην Βουλή απο τον Γραμματέα ΠΕ και Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη

Το έργο της κατασκευής του Αρχαιολογικού Μουσείου της Μεσαράς στο νομό Ηρακλείου ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2012. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα αναδείξει τις αρχαιότητες της Φαιστού, της Γόρτυνας και των Αστερουσίων, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στην περαιτέρω τουριστική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και θα αναβαθμίσει γενικότερα τη Μεσαρά. Ωστόσο, ενώ η κτηριακή εγκατάσταση είναι έτοιμη εδώ και αρκετό καιρό και έχει παραδοθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία, ακόμη δεν έχει γίνει η Μουσειολογική Μελέτη, η οποία είναι απαραίτητη για τη λειτουργία του Μουσείου και δεν υπάρχει κυκλοφοριακή σύνδεση για την ασφαλή είσοδο και έξοδο των επισκεπτών του Μουσείου.

Μάλιστα, από τις εργασίες που έχουν γίνει, ο δρόμος που διέρχεται μπροστά από το Μουσείο, έχει υποστεί σημαντικές ζημιές με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε παγίδα για τους διερχόμενους οδηγούς και επιβάτες. Υπάρχει μεγάλη ανησυχία και φόβος να προκληθούν σοβαρά τροχαία ατυχήματα, αφού έχει απομείνει μια στενή λωρίδα ασφάλτου, και, συνεπώς, αναγκαστικά τα οχήματα στο ρεύμα της καθόδου μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Μάλιστα, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, η αυτοκινητιστική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη, αφού πέραν των κατοίκων και των επαγγελματιών, που μεταφέρουν τα προϊόντα της περιοχής, είναι σημαντικός ο αριθμός και των διερχόμενων τουριστών, που επισκέπτονται την περιοχή.  

Είναι αξιοσημείωτο ότι, ένα χρόνο σχεδόν, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής της κυκλοφοριακής σύνδεσης με το Μουσείο της Μεσαράς, ο κεντρικός δρόμος, που διέρχεται μπροστά από το Μουσείο και εξυπηρετεί το νότιο τμήμα του νομού, είναι σε κατάσταση διάλυσης. Μάλιστα, οι Δήμαρχοι της περιοχής, μαζί με τους κατοίκους και τους διερχόμενους, δηλώνουν εξοργισμένοι με την κατάσταση αυτή και ζητούν την άμεση τακτοποίηση του ζητήματος και την αποκατάσταση των κακοτεχνιών, ώστε η κεντρική οδός να μην αποτελεί παγίδα τροχαίων, αλλά έναν ασφαλή επαρχιακό δρόμο, με ιδιαίτερα αυξημένη, μάλιστα, κίνηση.    

Κατόπιν των ανωτέρω,  

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ:
1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε άμεσα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την αποκατάσταση των κακοτεχνιών του οδικού δικτύου; 
2. Ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για τη λειτουργία του Μουσείου της Μεσαράς;  

Ο ερωτών Βουλευτής

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
Γραμματέας ΠΕ ΝΔ
Βουλευτής Ηρακλείου
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook