Τα παραλειπόμενα και μη αμελητέα των θερινών αγώνων προαγωνιστικών κατηγοριών της περιφέρειας Κρήτης και Ρόδου.

Σε αρκετές καταγγελίες και αναφορές προχώρησε ο Σύλλογος Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων κολύμβησης ΝΟΧ και η Επιτροπή εθελοντών διεξαγωγής θερινών αγώνων κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών, με αφορμή τους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο 16 – 17 Ιουνίου 2018. 

Σύμφωνα με την επιστολή που έστειλαν, αναφέρουν:

Το σαββατοκύριακο 16 – 17 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν στο Εθνικό Αθλητικό Χανίων οι θερινοί αγώνες κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών και η δεύτερη 2η θερινή Ημερίδα Ορίων κατηγοριών.

Έλαβαν 740 κολυμβητές – τριες ηλικίας 9-10-11-12 ετών από όλα τα σωματεία της Κρήτης – ρόδου, επίσης 160 κολυμβητές-τριες αγωνιστικών κατηγοριών.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι:

1. Το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Χανίων διέθετε ένα μέλος του προσωπικού του για όλο το διήμερο των αγώνων.

2. Την καθαριότητα των αποδυτηρίων, διαδρόμων, τουαλέτες και περιβάλλοντα χώρο χρηματοδότησε η διοίκηση του Ν.Ο. Χανίων με δύο άτομα προσωπικό 

3. Η καθαριότητα των κερκίδων (πάνω από 1200 άτομα), του αγωνιστικού πλακόστρωτου,  των κάδων απορριμμάτων (χωρίς σακούλες) κλπ. καλύφθηκαν από το προσωπικό καθαριότητας του Ν.Ο. Χανίων (χωρίς να είναι στις αρμοδιότητές του) και από τους εθελοντές γονείς που βοήθησαν της διεξαγωγή των αγώνων. Οι γονείς σε συνεργασία με το προσωπικό καθαριότητας του Ν.Ο. Χανίων μετά το πέρας των τεσσάρων (4) αγωνιστικών βοηθούμενοι και από γονείς των άλλων περιφερειών προσπάθησαν να καθαρίσουν την κερκίδα και τους κάδους απορριμμάτων. Να σημειώσουμε ότι οι αγώνες διοργανώνονται από την Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης Κρήτης – Ρόδου.

4. Σε όλους τους αγώνες κολύμβησης περιόδου 2017-2018 είμαστε αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα.

Έχουμε να επισημάνουμε και μερικά αλλά θέματα:

1. Την προβληματική λειτουργία του ηλεκτρονικού πίνακα ακόμα και στα 18ο Διεθνές  μίτινγκ Κολύμβησης Βενιζέλεια 2018, ο πίνακας δεν λειτουργούσε όπως αρμόζει. Η διοίκηση  του Ν.Ο. Χανίων από αρχές του 2018 έχει επισημάνει εγγράφως την σπουδαιότητα της λειτουργίας του πίνακα.Το σίγουρο είναι ότι χωρίς την τεχνική συνδρομή του κου Μανώλη Ντουσάκη (αφιλόκερδος!!!) ο πίνακας δεν θα λειτουργούσε.

2. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 οι γονείς του κολυμβητικού τμήματος είχαν προβεί στις εξής ενέργειες για την ασφάλεια και εξυπηρέτηση των μικρών αθλητών:

• Τοποθέτησαν αντιολισθητικών δεσμίδων  στις σκάλες.

• Αγορά και τοποθέτηση αντιολισθητικού δαπέδου από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του Ν.Ο. Χανίων.

• Τοποθέτηση μεταλλικής κατασκευής στα αποδυτήρια της 25αρας πισίνας για την καλύτερη εξυπηρέτησης των μικρών κολυμβητών με την αρωγή της εταιρίας KMF και του κου Αντώνη Τζουγκράκη.

• Αγορά και ύπαρξη δύο φαρμακείων ένα στην 50αρα και ένα στην 25αρα πισίνα από τους συλλόγους γονέων του Ομίλου.

3. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι αγωνιστικά τμήματα του Ν.Ο. Χανίων στριμώχνονται σε πέντε (5) διαδρομές ενόψει των πανελληνίων πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν σε τρεις εβδομάδες   

Πληροφορηθήκαμε ότι η διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων  ΕΑΚ  έχει ενοικιάσει τρείς διαδρομές σε κολυμβητική ομάδα από την Νορβηγία.

Καλά δεν σκεφτήκατε ότι οι αθλητές-τριες Του Ν.Ο. Χανίων δουλεύουν όλη την χρονιά για τα καλοκαιρινά πρωταθλήματα;

Με πιο δικαίωμα του στερείτε πιθανή διάκριση σε αυτά; 

Να σημειωθεί ότι η κολυμβητική ομάδα από την Νορβηγία (11 αθλητές) χρησιμοποιούν τρεις (3) διαδρομές. Οι τριανταένα (31) κολυμβητές-τριες που θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα μαζί με τον Απόστολο Παπαστάμο που φεύγει σε δέκα ημέρες για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων, πόσες άραγε χρειάζονται;

Όσο αφορά το πρωταγωνιστικό τμήμα κολύμβησης που αναχωρεί την Πέμπτη για την συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στην Αθήνα, δεν υπάρχει χώρος για προγραμματισμένη προπόνηση σε ωράριο αγώνων!!!

Για του λόγου το αληθές η ομάδα από την Νορβηγία πήρε το καλύτερο οράριο 8:00-10:00 και η επίσημη ειδοποίηση του Ν.Ο.Χανίων από το ΕΑΚ Χανίων έγινε την Πέμπτη 14 Ιουνίου.

Λίγη σοβαρότητα και σεβασμός.

Όλα τα παραπάνω ας αποτελέσουν τροφή για σκέψη και προβληματισμό στους αρμόδιους

Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων κολύμβησης ΝΟΧ
Επιτροπή εθελοντών διεξαγωγής θερινών αγώνων κολύμβησης προαγωνιστικών κατηγοριών  

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook