Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης ανακοινώνει την έναρξη και το πρόγραμμα των παραστάσεων της φετινής καλοκαιρινής του παραγωγής.

Στα πλαίσια  εντάσσονται όλες οι δράσεις που υλοποίησε, ως τώρα, το ΔΗΠΕΘΕΚ, με μεγάλη επιτυχία, κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, οι οποίες είναι οι εξής:

α) Ανέβασμα του έργου «Φύλλο – φύλλο την κουκιά» του Γιάννη Καλατζόπουλου, σε διασκευή-σκηνοθεσία του ίδιου, για 70 παραστάσεις.
β) Ανέβασμα του έργου «Ζωή…Χαρισάμενη» του Κώστα Τσιάνου, σε σκηνοθεσία του ίδιου, για 24 παραστάσεις.
γ) Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου (27 Μαρτίου) με ταυτόχρονες παραστάσεις τόσο στα Χανιά όσο και στο Ηράκλειο, για πρώτη φορά.
δ) Λειτουργία, επίσης για πρώτη φορά, Πειραματικής Ερασιτεχνικής Σκηνής (Π.Ε.Σ.) στους Δήμους Κισσάμου και Πλατανιά και λειτουργία, στα Χανιά, δύο τμημάτων της Π.Ε.Σ. και επτά τμημάτων του Παιδικού Θεατρικού Εργαστηρίου (Π.Θ.Ε.). Η Π.Ε.Σ. παρουσίασε δύο θεατρικά έργα σε συνολικά 9 παραστάσεις ενώ το Π.Θ.Ε. τέσσερα έργα σε συνολικά 8 παραστάσεις.
ε) Συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Χανίων, τον Δήμο Πλατανιά και τον Δήμο Αποκορώνου, σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον σύγχρονο χορό με τον τίτλο «Dancing to Connect», που διεξήχθη στην πόλη των Χανίων (13/2/2018 – 25/2/2018).
στ) Συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης, την ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, για την θεατρική παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο Απτέρας με την Ραψωδία μ της Οδύσσειας στις 29 Ιουνίου.

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη είναι η γραφειοκρατική διαδικασία για την ολοκλήρωση των προγραμματικών συμβάσεων που υπογράφει το ΔΗΠΕΘΕΚ με τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης της Κρήτης και το Υπουργείο Πολιτισμού, για πρώτη φορά η διάρκεια των εν λόγω συμβάσεων θα είναι τριετής, όπως και  η ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την προκήρυξη της θέσης του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Θεάτρου, επίσης για την επόμενη τριετία, προκειμένου το ΔΗΠΕΘΕΚ να μπορεί να εκπληρώσει τους σκοπούς του και να διαγράψει την καλλιτεχνική του πορεία μέσα από τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Την 1η Αυγούστου θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου στα Χανιά, παρουσία των συντελεστών της παράστασης, ενόψει της έναρξης των παραστάσεων στην Κρήτη.

Η ηλεκτρονική προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει μέσω του viva.gr και για τις παραστάσεις της Κρήτης υπάρχει προσφορά με γενική είσοδο 12€ μέχρι τις 23/7/2018.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι συντελεστές της παράστασης εδώ

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook