Χιλιάδες ταξιδιώτες, ντόπιοι και επισκέπτες μένουν για λίγο η πολύ στους σταθμούς των ΚΤΕΛ και οι εντυπώσεις που αποκομίζουν έχουν την δική τους σημασία

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι σταθμοί των Υπεραστικών Λεωφορείων, αν όχι όλοι τουλάχιστον οι περισσότεροι, αποτελούσαν παραδείγματα προς αποφυγήν εξ αιτίας της εγκατάλειψης, της ακαταστασίας ή και της βρώμας.

Τελευταία κάτι φαίνεται να αλλάζει αν και οι περισσότεροι σταθμοί θέλουν ακόμη πολύ δουλειά.

Φωτεινή εξαίρεση ο σταθμός των ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου, ο οποίος μοιάζει περισσότερο με πεντάστερο ξενοδοχείο πολυτελείας προκαλώντας την εύλογη «ζήλια» για τις συνθήκες που επικρατούν….αλλού όπου μπορεί να έγινε μια ανανέωση πριν απο λίγα χρόνια, αλλά η εικόνα υπολείπεται κατα πολύ απο εκείνη του σταθμού στο Ηρακλειο.

Ο σταθμός στο παλιό κτιριακό συγκρότημα «Αθηνά» αποτελεί το μοναδικό διατηρητέο κτίσμα ΚΤΕΛ στην Ελλάδα, το οποίο δημιουργήθηκε με βάση τις υποδείξεις της Εφορίας Νεότερων Μνημείων όπως έχει πει ο διευθυντής του ΚΤΕΛ κ. Γιώργος Χαλεπάκης που προσθέτει ότι ο σταθμός έχει ως στόχο να παρέχει σημαντικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες στο κοινό, αλλά και να αποτελέσει τοπόσημο για την πόλη.

Στην έκταση υπάρχουν 15 τέρμιναλ άφιξης – αναχώρησης για λεωφορεία, αίθουσες αναμονής, γραφεία διοίκησης, αποθήκες, διάφορες υπηρεσίες, κυλικείο, εστιατόρια και διάφορα καταστήματα για τις ανάγκες των επιβατών.

Κι όπως θα μπορέσετε να καταλάβετε, σε περίπτωση που δεν έχετε βρεθεί σε αυτό, μοιάζει με… μικρό παλάτι!

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από το ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου

(Πληροφορίες – φωτο από daynight.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook