Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής

Με μια λιτή αλλά φορτισμένη συγκινησιακά εκδήλωση στο μνημείο της Μικρασιατικής Καταστροφής, το απόγευμα της Κυριακής, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις στα Χανιά, για την θλιβερή επέτειο.

Στο μνημείο στην συμβολή των οδών Κισάμου και Μάρκου Μπότσαρη, απέτισαν φόρο τιμής εκπρόσωποι αρχών και φορέων, αλλά και κυρίως οι ίδιοι οι Μικρασιάτες και οι απόγονοί τους μαζί με τον απλό κόσμο.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση κα την κατάθεση στεφάνων ακολούθησε ένα μικρό δρώμενο, ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Κυδωνίας και Αποκορώνου, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η ΚΕΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ», με στόχο την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς των ξεριζωμένων από τις εστίες τους Μικρασιατών και την ανάπτυξη αδερφικών σχέσεων μεταξύ των προσφύγων και των τοπικών κοινωνιών στις οποίες έχουν ενταχθεί.Κυρίως για να μείνει ζωντανή η ιστορία και η νεολαία να γνωρίζει την γενοκτονία που υπέστησαν 1.500.000 άνθρωποι, στο πιο μελανό γεγονός της σύγχρονης ιστορίας της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook