Με στόχο την άνετη παραμονή και ένα πλασάρισμα όσο το δυνατόν ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα θα “ριχτεί στη μάχη” της φετινής Α1 κατηγορίας υδατοσφαίρισης Ανδρών ο ΝΟ Χανίων ΑΝΕΚ LINES.

Δείτε το αφιέρωμα της ιστοσελίδας του ΝΟΧ στη φετινή ομάδα:

Πιο ενισχυμένη και με διάθεση να φτάσει όσο το δυνατόν ψηλότερα, εξασφαλίζοντας εν αρχή μια άνετη παραμονή, είναι η φετινή ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ΑΝΕΚ LINES.

Το συγκρότημα του Ηλία Μαχαίρα κάνει πρεμιέρα στις 13 Οκτωβρίου με τον αγώνα απέναντι στο Παλαιό Φάληρο, το οποίο θα υποδεχθεί στο κολυμβητήριο Χανίων. Το ματς αυτό θα αποτελέσει την απαρχή μιας σεζόν, για την οποία ο Ναυτικός Ομιλος προετοιμάζεται πυρετωδώς. Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες λαμβάνουν μέρος στις προπονήσεις οι δύο ξένοι παίκτες, εκ των οποίων ο ένας είναι καινούργιος, καθώς και όλες οι μεταγραφές που έγιναν κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

Ουσιαστικά, εκτός από τον 32χρονο Σέρβο περιφερειακό, Μάρκο Σρβένκο, το σκουφάκι του Ναυτικού Ομίλου Χανίων θα φορούν τη νέα αγωνιστική χρονιά ο Μάριος Χατζηκυριακάκης, που είχε μία εξαιρετική σεζόν την προηγούμενη στον Υδραϊκό, ενώ στη διάθεση του Ηλία Μαχαίρα επιστρέφει μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του ο Σεμπάστιαν Λειψάκης. Επίσης, ξανά διαθέσιμος είναι και ο Νίκος Μπατάκης.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως αθλητής του Ναυτικού Ομίλου, ο Χατζηκυριακάκης σημειώνει πως, «ανέκαθεν ήθελα να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και τελικά αυτό μετά από πολλά χρόνια γίνεται πραγματικότητα. Αυτή η ομάδα με προβλημάτιζε από τότε που ήμουν αθλητής στα παιδικά μου χρόνια και κάποια στιγμή ήθελα να είμαι μέλος της. Ο Ναυτικός Ομιλος είναι ένα μεγάλο και ιστορικό σωματείο και προκαλεί πλέον σε μένα μια διαφορετικότητα στη ζωή μου. Οσον αφορά το πρωτάθλημα, το περιμένουμε εξίσου δύσκολο όπως ήταν και πέρσι όπου μετά από κάποια χρόνια όπου ο Ναυτικός Ομιλος ήταν στην Α2, φέτος θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω. Θεωρώ ότι στην αρχή έχουμε κάποια παιχνίδια που είναι στα μέτρα μας για να πάρουμε κάποιους βαθμούς. Ουσιαστικά, ο στόχος της ομάδας είναι να εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή και θα οριοθετούμε παιχνίδι με παιχνίδι το πού μπορούμε να φτάσουμε. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα είναι έτοιμη να βγει στην Ευρώπη, ούτε ότι θα πέσει κατηγορία. Θεωρώ ότι είμαστε πολύ καλοί και κάθε αγωνιστική θα προσπαθούμε το καλύτερο για τον Ναυτικό Ομιλο, αλλά και για μας ως προσωπικότητες».

Από την πλευρά του ο Ηλίας Μαχαίρας δείχνει ικανοποιημένος από τις προσθήκες που έχουν γίνει αλλά και αισιόδοξος για την χρονιά που ξεκινά.

Οπως τονίζει: «Αυτή τη στιγμή είμαστε πιο έτοιμοι απ’ ό,τι αντίστοιχα πέρσι το ίδιο διάστημα, όπου η προετοιμασία μας ήταν μικρότερη ενώ επίσης έχουμε έναν χρόνο στους ώμους μας. Κύριος στόχος της ομάδας είναι να μπορέσουμε να παραμείνουμε στην Α1 γιατί ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος ενώ τα έξοδα είναι τεράστια για τον Ναυτικό Ομιλο αναλογικά με τα έσοδά του. Από την άλλη, πιστεύω ότι φέτος θα τα καταφέρουμε καλύτερα. Σε ό,τι αφορά το ρόστερ μας δεν έμεινε ο Αβέρκα μετά την καλή παρουσία που είχε στο β’ γύρο και συνεχίζει σε ομάδα στο Μαυροβούνιο όπου θα έχει την ευκαιρία να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τον αντικαταστήσαμε με έναν παίκτη από τη Σερβία, τον Σρβένκο, ο οποίος ελπίζουμε να μας βοηθήσει. Η μία βασική αλλαγή είναι αυτή, ενώ ενισχυθήκαμε με τον Μάριο Χατζηκυριακάκη που έκανε πέρσι ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με τον Υδραϊκό. Κάναμε στοχευμένες κινήσεις και δεν έχουμε δυνατότητες για κάτι παραπάνω. Εγιναν κάποιες προσπάθειες ώστε να γυρίσουν κάποια δικά μας παιδιά, Χανιώτες, αλλά δεν μπορούσαμε οικονομικά να καλύψουμε τις προσφορές που είχαν από άλλες ομάδες, ελπίζουμε όμως ότι τον επόμενο ή τα επόμενα χρόνια -γιατί όλες οι ομάδες της Α1 έχουν παίκτες από τα Χανιά- να τους φέρουμε πίσω. Για την κλήρωση θα θέλαμε στην αρχή λίγο πιο δύσκολα παιχνίδια όπως με Ολυμπιακό ή Βουλιαγμένη, αλλά σημασία έχει ότι θα παίξουμε με όλους και πρέπει να δουλέψουμε για να είμαστε έτοιμοι την 1η αγωνιστική για ν’ αντιμετωπίσουμε το Παλ. Φάληρο, το οποίο πέρσι δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αλλά θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε φέτος».

Δηλώσεις επίσης παραχωρούν δύο σημαντικοί παίκτες για τον Ναυτικό Ομιλο, ο πρωταθλητής Ευρώπης με την εθνική ομάδα Νέων Ανδρών αυτό το καλοκαίρι στο Μινσκ της Λευκορωσίας, Νικόδημος Αγιωργούσης και ο Μάνθος Βουλγαράκης.

«Ξεκινάμε μια νέα σεζόν, η κλήρωση είναι πολύ ευνοϊκή για μας», τονίζει ο Βουλγαράκης, «μετά την περσινή εμπειρία η φετινή ομάδα είναι πιο δυνατή και θα έχουμε μία καλύτερη και πιο αξιόλογη πορεία. Πιστεύω ότι φέτος τα πράγματα για μας θα είναι πιο βατά, ενώ το ενθαρρυντικό είναι ότι έχουμε στη διάθεσή μας πολλά νέα παιδιά και αυτό είναι ένα γεγονός που θα μας βοηθήσει πολύ κατά τη διάρκεια της χρονιάς».

Για την επιτυχία που είχε με την Εθνική ομάδα, ο Αγιωργούσης σημειώνει ότι, «ξεκινήσαμε μια πολύ δύσκολη προετοιμασία τον Απρίλιο με διπλές προπονήσεις. Ημασταν το φαβορί, αυτό ακούγαμε και αυτό πιστεύαμε κι εμείς. Κατεβήκαμε στο πανευρωπαϊκό με αυτό τον τίτλο και καταλήξαμε σε ένα πάρα πολύ ευχάριστο γεγονός, να αναδειχτούμε πρωταθλητές Ευρώπης, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα, αφού καμία ανδρική ομάδα στο πόλο δεν έχει κερδίσει χρυσό μετάλλιο και αυτό για μας είναι κάτι πολύ ευχάριστο».

Τέλος, σε ερώτηση για τον ΝΟΧ, τονίζει ότι, «ο στόχος μας φέτος είναι να πάμε στα πλέι οφ. Θέλουμε να διεκδικήσουμε την καλύτερη δυνατή θέση. Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και κάθε μέρα γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Η κλήρωση μας φέρνει να παίζουμε το πρώτο παιχνίδι εντός έδρας με το Παλ. Φάληρο και στόχος μας είναι η νίκη».

 

 

 

Tags: ,

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook