Το ενδιαφέρον για την εκδίκαση της υπόθεσης έχει “ξεπεράσει τα όρια των Χανίων – Γιάννης Τσιρώνης: Οι αρχές πρέπει να ενημερωθούν πως οι καλλιέργειες και τα προϊόντα κλωστικής κάνναβης δεν είναι ναρκωτικά

Αναβολή για τις 21 Ιανουαρίου του 2019 έλαβε η εκδίκαση της υπόθεσης Χανιώτη ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο στο λιμάνι της Σούδας, για προϊόντα που περιείχαν κάνναβη.

Το παρόν στα Χανιά προκειμένου να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης, έδωσε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρώην αναπληρωτής Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.

Σε ότι αφορά στο θέμα των διώξεων για καλλιέργειες και προϊόντα κλωστικής κάνναβης, σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, «οι αρχές από κεκτημένη ταχύτητα δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτές οι καλλιέργειες και τα προϊόντα δεν είναι ναρκωτικά…. Το θεσμικό πλαίσιο για την κλωστική κάνναβη είναι πληρέστατο… Είμαστε λίγο πίσω στα εργαστήρια που πιστοποιούν ότι το προϊόν δεν είναι ναρκωτικό…Τώρα που μεγαλώνει το ενδιαφέρον και για την φαρμακευτική κάνναβη, η πιστοποίηση των εργαστηρίων θα ενταθεί…»

Από την πλευρά του ο βιοκαλλιεργητής κλωστικής κάνναβης Σεραφείμ Κανδύλας αναφέρθηκε στο θέμα της αλλαγής της νομοθεσίας σύμφωνα με τους Ευρωπαικούς κανονισμούς και επεσήμανε πως σύμφωνα με μελέτη του Υπ. Γεωργίας από το 2002, η καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης είναι πλέον συμφέρουσα για τους αγρότες συγκριτικά με άλλες εκτατικές καλλιέργειες, όπως το καλαμπόκι, το στάρι και το βαμβάκι…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook