Μετά από δύο αναβολές, ξεκίνησε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου του 18χρονου μετά από τροχαίο δυστύχημα.

Η εκδίκαση της ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νεάπολης και για τον θάνατο του άτυχου Μανώλη κατηγορούνται οι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν στο περιπολικό εκείνο το βράδυ. Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες και αφορούν ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, ψευδορκία κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση και υπόθαλψη εγκληματία κατ’ εξακολούθηση.

Mετά από πρόταση του Εισαγγελέα αποφασίστηκε να γίνει διαχωρισμός της δικογραφίας σε δύο φάσεις. Η πρώτη αφορά την εξέταση της εμπλοκής του περιπολικού στο τροχαίο δυστύχημα και το δεύτερο την υπόθεση συγκάλυψης καθώς δύο αστυνομικοί κατηγορούνται, ο ένας για ψευδορκία και ο δεύτερος για παράβαση καθήκοντος. Η δική τους δίκη θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου ενώ σήμερα ξεκίνησε η δίκη των αστυνομικών που βρίσκονταν στο περιπολικό. 

Η εκδίκαση της δίκης ξεκίνησε με την κατάθεση του πατέρα του 18χρονου που η μοίρα το έκανε έτσι ώστε να μεταβεί στο ατύχημα ως μέλος του πληρώματος του ΕΚΑΒ που είχε κληθεί.

Το ιστορικό της υπόθεσης 
Ο άτυχος 18χρονος είχε βρει τον θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη τον Ιούλιο του 2013 κοντά στην περιοχή της Νεάπολης Λασιθίου. Η υπόθεση του 18χρονου έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση του Πρωθυπουργού μετά από επιστολή της μητέρας του και η οποία είχε ως αποτέλεσμα να παραπεμφθούν δύο αστυνομικοί με τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο, ψευδορκία κατ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση και υπόθαλψη εγκληματία κατ εξακολούθηση. Ακόμα στο εδώλιο βρίσκονται και δύο ακόμα αστυνομικοί με τον πρώτο να έχει παραπεμφθεί με την κατηγορία της ψευδορκίας και τον δεύτερο για παράβαση καθήκοντος.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος κ. Βαγγέλης Στρατουδάκης δήλωσε στην ΑΝΑΤΟΛΗ πριν την έναρξη της δίκης: «Υπάρχει ένα ατύχημα που έχει γίνει το 2013, έχει περάσει ήδη αρκετός καιρός από τότε, και σε κάθε περίπτωση πρέπει αυτή η υπόθεση να προχωρήσει. Υπάρχει ένα θανατηφόρο τροχαίο, που κατά τα λεγόμενα της υπεράσπισης δεν έχουν καμία υπαιτιότητα και καμία ευθύνη για το τροχαίο ατύχημα. Εμείς ως πολιτική αγωγή πιστεύουμε το αντίθετο και θα αποδειχτεί κατά την ακροαματική διαδικασία και σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε ως πολιτική αγωγή προκύπτουν και βαρύτατες ευθύνες σε βάρος των αξιωματικών που είχαν διαχειριστεί την όλη υπόθεση πέραν αν έχει ή όντως έχει προκληθεί το τροχαίο ατύχημα με δική τους υπαιτιότητα, υπάρχουν ευθύνες για τον μετέπειτα χειρισμό τους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook