«Δεν με πτοούν οι απειλές και οι λοιδορίες», ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος για ακόμη μία φορά τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Δανέλλης ανέφερε πως «δέχομαι επίθεση από μερίδα του Τύπου που έχει μάθει να λειτουργεί ως γραφείο κομματικής προπαγάνδας», ενώ υποστήριξε αφήνοντας αιχμές κατά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ με αφορμή την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση: «Τα λάθη που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια δεν αποτελούν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όσους μας έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση».

Ωστόσο, ο κ. Δανέλλης διευκρίνισε πως η απόφασή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης δεν σημαίνει και προσχώρηση του ίδιου στον ΣΥΡΙΖΑ. «Έλεγα να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αν συνδεθεί με το “Μακεδονικό”. Όταν έβλεπα να έρχεται η κορυφαία αυτή αντίφαση: το να λέμε από τη μια είναι πατριωτικά ορθή και εθνικά επιβεβλημένη η επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και από την άλλη να μην κατανοούμε ότι είναι φυσικό προαπαιτούμενο η ύπαρξη της συγκεκριμένης κυβέρνησης που έφερε τη συμφωνία προς ψήφιση», πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, απάντησε και στην επίθεση που δέχτηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Τρίτη: «Τι σχέση έχει το Ποτάμι με την Νέα Δημοκρατία αγαπητέ μου Σταύρο;»

«Μην κάνετε αυτό το έγκλημα, μην κάνετε αυτό το λάθος», είπε ακόμα απευθυνόμενος προς την ΚΟ του Ποταμιού αναφορικά τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί αλλαγής στάσης του κόμματος έναντι της συμφωνίας των Πρεσπών.

Επίσης, τεκμηριώνοντας την απόφασή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Δανέλλης τόνισε πως «ο πολιτικός δεν μπορεί να αρνείται, να αποφεύγει, να δειλιάζει να σηκώσει το βάρος των ευθυνών που συνεπάγεται η στάση του στα κρίσιμα ζητήματα. Ο πολιτικός υποχρεούται να ακολουθήσει τις αρχές και τη συνείδηση του αταλάντευτα, χωρίς αστερίσκους, χωρίς υπεκφυγές και βεβαίως χωρίς στρεψοδικίες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook