Σε κάθε έντονη βροχόπτωση τα σπίτια τους πλημμυρίζουν ενώ και το ίδιο το δημαρχείο έχει στο παρελθόν “γεμίσει με νερά”

Στο ίδιο έργο θεατές, για άλλη μια φορά, κάτοικοι στο Γεράνι Χανίων που βλέπουν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν και οι ίδιοι να είναι ανήμποροι να κάνουν κάτι. Το πρόβλημα υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια και η θεομηνία των τελευταίων ημερών απλά στάθηκε αφορμή για να έρθει και πάλι στο προσκήνιο.

Ο λόγος για τα σπίτια που βρίσκονται πέριξ του δημαρχείου Πλατανιά, εκ των οποίων 4-5 σε αριθμό, αντιμετωπίζουν κάθε φορά το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Τα νερά από τη γύρω πλαγιά, κατεβαίνουν προς την παραλία ορμητικά, μαζί με φερτά υλικά και καθώς δεν υπάρχει κάποιο κανάλι που να τα οδηγεί στη θάλασσα, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν τα οικόπεδα στη γύρω περιοχή, με αποτέλεσμα τα τοιχία που υπάρχουν στις οικίες να μην μπορούν να συγκρατήσουν τον μεγάλο όγκο υδάτων και να πλημμυρίζουν οι αυλές των σπιτιών και αρκετές φορές και τα ίδια τα σπίτια.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία, που απεικονίζεται το ύψος του νερού να έχει φτάσει μέχρι τα παράθυρα του σπιτιού, μετά από πρόσφατη νεροποντή.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτησμένοι καθώς κάθε φορά που υπάρχουν έντονες βροχοπτώσεις, δεν μπορούν να βγουν έξω από τα σπίτια τους, όντας κυριολεκτικά αποκλεισμένοι μέσα σε αυτά.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα συγκεκριμένα σπίτια που αντιμετωπίζουν το μεγάλο πρόβλημα, βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα από το δημαρχείο Πλατανιά, το οποίο μάλιστα στο παρελθόν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα

Οι κάτοικοι έχουν κάνει γνωστό το θέμα στις αρμόδιες αρχές και περιμένουν να δοθεί λύσει στο πρόβλημα τους. Αυτό που ζητούν είναι να δημιουργηθεί κάποιο αποστραγγιστικό κανάλι στην περιοχή, στο οποίο θα διοχετεύονται τα νερά της πλαγιάς, ώστε να αποφορτίζεται ο όγκος των υδάτων και να μην πλημμυρίζουν τα γύρω χωράφια και τα σπίτια τους.  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook