Τι απάντησε για τη σύμπραξη του Σταύρου Αρναουτάκη με περιφερειακό συνδυασμό που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το διακυβευμα των επικείμενων εκλογών ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης

“Απέναντι στην πόλωση και τον διχασμό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, εμείς κάνουμε την επιλογή να είμαστε χρήσιμοι και να παρουσιάσουμε ένα βελτιωμένο και τεκμηριωμένο σχέδιο, κοστολογημένο που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα των πολιτών” δήλωσε από τα Χανιά ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ο κ. Χριστοδουλάκης είχε συνάντηση με στελέχη της Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής στα Χανιά και των τοπικών οργανώσεων, στο ιστορικό καφέ “Κήπος” καλώντας τους να στείλουν το μήνυμα της ανασυγκρότησης του πολιτικού προοδευτικού δημοκρατικού χώρου και της επανασύνδεσής του με την κοινωνική βάση, στον δρόμο προς το συνέδριο και τις επικείμενες εκλογές.

Ο κ. Χριστοδουλάκης είπε ότι ο ελληνικός λαός καλείται να επιλέξει ή ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμό και περιπέτειες. Η μάχη που δίδεται όπως ανέφερε είναι απέναντι στον λαϊκισμό και τη συντήρηση που εκπροσωπούν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.

Σε ερώτηση για τη σύμπλευση του νυν Περιφερειάρχη Κρήτης με περιφερειακή παράταξη που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χριστοδουλάκης με καυστικό ύφος έκανε λόγο για ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ σε στελέχη και απέκλεισε κάθε ζήτημα οριζόντιας συνεργασίας.

Όπως είπε: “Για εμάς οι περιφέρειες εκπέμπουν κεντρικά πολιτικά μηνύματα και γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε και στις 13 περιφέρειες ανθρώπους που προέρχονται από τον δικό μας χώρο, αλλά πολύ περισσότερο ανθρώπους με ικανότητες, εμπειρία στην αυτοδιοίκηση, με σχέδιο και λόγο για την επόμενη ημέρα. Ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο στηρίξαμε τον Σταύρο Αρναουτάκη, ως εκλεγμένο Περιφερειάρχη. Για εμάς δεν τίθεται ζήτημα πολιτικών φρονημάτων για κανέναν. Ο καθένας και ειδικά ο Σταύρος Αρναουτάκης έχει την πορεία του και μια σαφή πολιτική φυσιογνωμία. Σεβόμαστε τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, τις τοπικές κοινωνίες και τα πλαίσια στα οποία ο καθένας εντάσσεται αλλά για εμάς δεν τίθεται κανένα θέμα οριζόντιας συνεργασίας. Είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω της ένδειας στελεχών που έχει στην τοπική αυτοδιοίκηση προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από δικά μας στελέχη. Πολύ ευχαρίστως τους λέμε, ότι αν παραδέχονται πως δεν έχουν δικά τους αξιόλογα στελέχη για να βγουν μπροστά, ας ακολουθήσουν τις δικές μας επιλογές”

Νωρίτερα ο κ. Χριστοδουλάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων για να ενημερωθεί για τις καταστροφές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Κρήτη καθώς και για τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών και λήψης μέτρων ανακούφισης και στη συνέχεια παρέστη στην τιμητκή εκδήλωση για την Επανάσταση του Θερίσου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook