Ανακοίνωση του επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “Χανιά – Κοιτάμε μπροστά” για τους ανεξάρτητους συνδυασμούς – Υποψήφιος σύμβουλος και ο Δημήτρης Κορναράκης

“Με ικανοποίηση ενημερώνομαι, μέσω σχετικών ανακοινώσεων, για τη δημιουργία ανεξάρτητων συνδυασμών σε Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Χανίων, όπως οι Μουρνιές, τα Τσικαλαριά και τα Περιβόλια.

Είναι πρωτοβουλίες προς τη σωστή κατεύθυνση. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησα στις 27 Μαρτίου επεσήμανα ότι ο «Κλεισθένης» δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων να συνδιαμορφώσουν συλλογικές και αυτόνομες – ανεξάρτητες αυτοδιοικητικές κινήσεις, για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση των τοπικών κοινωνιών.

Είναι μία διαδικασία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σημαντική, κατά την άποψή μας. Για τον λόγο αυτό, ως Δημοτική Κίνηση αποφασίσαμε, όπως τόνισα στη διάρκεια της πρόσφατης συνέντευξης Τύπου, να στηρίξουμε όλες αυτές τις προσπάθειες που θα γίνουν από τους ανθρώπους των τοπικών κοινωνιών και να μη λειτουργήσουμε διασπαστικά, να μην εστιάσουμε στο δέντρο, αλλά στο δάσος.

Εμπιστευόμαστε τις τοπικές κοινωνίες και τις πρωτοβουλίες των πολιτών των τοπικών κοινωνιών και θα είμαστε δίπλα τους, διακριτά, με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας, υπό την προϋπόθεση, φυσικά, ότι οι συνδυασμοί που δημιουργούνται θα λειτουργήσουν πραγματικά ανεξάρτητα, τόσο πριν όσο και μετά τις δημοτικές εκλογές.

Πεποίθησή μας είναι ότι τυχόν απόπειρες, από οποιονδήποτε, καταστρατήγησης ή εκμετάλλευσης για μικροπολιτικές στοχεύσεις, αυτών των τοπικών πρωτοβουλιών αντιστρατεύονται τη μεγάλη ανάγκη ουσιαστικής αποκέντρωσης, διαδικασία που είναι μείζονος σημασίας για τη λειτουργία του Δήμου μας την επόμενη μέρα των εκλογών.

Για τον λόγο αυτό, έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι από τις πρώτες μας αποφάσεις, αν μας τιμήσουν οι Χανιώτισσες και οι Χανιώτες, θα είναι η αποκέντρωση της λειτουργίας όλων των μηχανημάτων έργου -στο πλαίσιο του νέου μοντέλου οργάνωσης των Δημοτικών Υπηρεσιών- έτσι ώστε κάθε Δημοτική Ενότητα να διαθέτει τον δικό της μηχανο-τεχνικό εξοπλισμό, που θα παρεμβαίνει άμεσα για να αντιμετωπίζει προβλήματα καθημερινότητας του πολίτη.

Θα είναι το πρώτο μιας σειράς βημάτων αποκέντρωσης ουσιαστικών αρμοδιοτήτων, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο «Κλεισθένης», καθώς πιστεύουμε βαθιά ότι μόνο με την πραγματική ενίσχυση των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων μπορούμε να βαδίσουμε μπροστά, όλοι μαζί, χωρίς δημότες δύο και τριών ταχυτήτων.

Ευτύχης Δαμιανάκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων

Δημήτρης Κορναράκης: Με τον Ευτύχη Δαμιανάκη για ένα Δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο

“Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν. Είναι γνωστό πως η εκλογική αυτή αναμέτρηση είναι κρίσιμη, διότι καλούμαστε να αναδείξουμε νέους τοπικούς άρχοντες σε μια συγκυρία, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, που βιώνουμε όλοι μας καθημερινά.

Ως ενεργός πολίτης και έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας και της ευθύνης των καθηκόντων αυτής της θέσης, αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση να θέσω την υποψηφιότητά μου με τον συνδυασμό «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά», του οποίου ηγείται ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης.

Η συμμετοχή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεπερνά κομματικές, ιδεολογικές και προσωπικές φιλοδοξίες και έχει ως σκοπό να υπηρετήσει τα συμφέροντα των δημοτών, τα οποία και θα στηρίξω με καθαρό και νηφάλιο λόγο, με εντιμότητα και αξιοπρέπεια. 

Η εμπειρία και η πορεία μου στο συνδικαλιστικό κίνημα όλα τα χρόνια του εργασιακού μου βίου αυτό εγγυώνται. 

Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η αναβάθμιση και η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που διαθέτει ο τόπος μας. Παλεύουμε, λοιπόν, όλοι συλλογικά, για μία Αυτοδιοίκηση που έχει ως όραμα την αναγέννηση του Δήμου μας, καταθέτοντας νέες ιδέες, εργατικότητα, συνέπεια και θετική ενέργεια. 

Δημήτρης Κορναράκης
Συνταξιούχος ΕΛΤΑ
π. Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook