Σε εργομετρικές αξιολογήσεις υποβλήθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι αγωνιστικές ομάδες κολύμβησης και κανόε καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. 

Οι μετρήσεις έγιναν στο κολυμβητήριο Χανίων και στο Ναυταθλητικό Κέντρο της Σούδας. 

Η ενημέρωση του ΝΟΧ έχει ως εξής:

Σε εργομετρικές αξιολογήσεις υποβλήθηκαν το περασμένο Σάββατο (6/4) αθλητές από τις αγωνιστικές ομάδες κολύμβησης και κανόε καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο κολυμβητήριο Χανίων για τους αθλητές κολύμβησης και στο Ναυταθλητικό Κέντρο που βρίσκεται στη Σούδα, γι’ αυτούς του κανόε καγιάκ, οι οποίοι αντίθετα με τους αθλητές της κολύμβησης που υποβλήθηκαν στα συγκεκριμένα τεστ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ήταν η πρώτη φορά που πέρασαν αυτή τη διαδικασία.

Οι μετρήσεις έγιναν από την Sports Excellence και το πρόγραμμα «Αναγέννηση & Πρόοδος», που αποτελεί έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό ο οποίος στηρίζεται από το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Σε δηλώσεις τους, δύο επιστημονικοί συνεργάτες του προγράμματος που βρέθηκαν για τις μετρήσεις στα Χανιά, ο Γιάννης Τσεκούρας και η Ευγενία Χερουβείμ, τόνισαν τα εξής: «Εχουμε κλείσει δύο πολύ καλά και ποιοτικά χρόνια συνεργασίας με την Κολυμβητική Ομοσπονδία, έχοντας πολύ καλή σχέση με τους προπονητές και ιδιαίτερα στην Κρήτη και τα Χανιά», σημείωσε ο κ. Τσεκούρας. «Το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό και όταν μπορούμε και συνεργαζόμαστε εποικοδομητικά, τότε μπορούν και οι αθλητές να εφαρμόσουν τις συμβουλές μας μέσα στο νερό και να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους».
Η κυρία Χερουβείμ ανέφερε από την πλευρά της ότι, «ερχόμαστε για δεύτερη φορά στα Χανιά για να κάνουμε τη δεύτερη φάση αξιολογήσεων των αθλητών για να δούμε σε σχέση με την πρώτη πόσο έχουν βελτιωθεί και σε τι επίπεδο φυσικής κατάστασης βρίσκονται, καθώς και να δούμε τους νέους αθλητές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Παρακολουθούμε όλη την ανάπτυξή τους από τα προπονητικά χαρακτηριστικά και δίνονται οι κατάλληλες προπονητικές κατευθύνσεις έτσι ώστε τα παιδιά να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο».

Ο προπονητής κανόε καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Μανώλης Αγγελάκης, σημείωσε ότι, «είναι πολύ σημαντικό για εμάς η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Sports Excellence και της Ελληνικής Ομοσπονδίας κανόε καγιάκ. Μέσα από τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν, εξήχθησαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία των προπονήσεων που έχουμε ακολουθήσει μέχρι τώρα, αλλά και πού πρέπει να εστιάσουμε στο εξής για να έχουμε τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκαν για τους αθλητές μας αξιολογήσεις τέτοιου επιπέδου στα Χανιά και γενικότερα στο άθλημα μας, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

«Ο πολυδιάστατος ρόλος του προπονητή»

Εκτός των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από την Sports Excellence διεξήχθησαν ομιλία την ίδια ημέρα στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, οι οποίες απευθύνθηκαν σε προπονητές του Ναυτικού Ομίλου και γονείς αθλητών.
Συγκεκριμένα, αυτοί που μίλησαν ήταν οι Χάρης Τσολάκης (καθηγητής ΣΕΦΑΑ, ΕΚΠΑ, υπεύθυνος εργαστηρίου Sports Excellence), Θεοχάρης Συμεωνίδης (φυσικοθεραπευτής Sports Excellence) και Γιάννης Τσεκούρας (βιοχηµικός άσκησης Sports Excellence).

Οι ομιλίες είχαν ως αντικείμενο το περιβάλλον ανάπτυξης νέων αθλητών και αθλητριών και το σχεδιασμό, τους τραυματισμούς και τη διατροφή.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook