Ο δήμαρχος Σφακίων μίλησε εφ’ολης της ύλης – Τι είπε για τον εθνικό δρυμό, την Αγία Ρουμέλη, την ηλεκτροδότηση του δήμου και τα θέματα ύδρευσης 

Για τα έργα που έχουν γίνει στο δήμο Σφακίων, μίλησε ο δήμαρχος της περιοχής Ιωάννης Ζερβός, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα στο δήμο Χανίων.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «αυτά τα τέσσερα  χρόνια, αντιμετωπίσαμε προβλήματα σε όλα τα πεδία και τους τομείς της καθημερινότητας. Αγωνιστήκαμε για να δώσουμε στον Δήμο μας μία νέα πνοή ανάπτυξης και σήμερα, είμαστε περήφανοι για το έργο μας, το οποίο καταθέτουμε στην κρίση των δημοτών μας, τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές».

Σημείωσε ιδιαίτερα, ότι τα θετικά αποτελέσματα για τον Δήμο Σφακίων, είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των εργαζομένων του Δήμου και της αγαστής συνεργασίας μεταξύ τις υπηρεσίες της Περιφέρειας αλλά και της προσωπικής συμβολής του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή.

Δείτε εδώτα έργα που έχουν γίνει και όσα έχουν δρομολογηθεί για το δήμο Σφακίων. 

Τα προβλήματα στην Αγία Ρουμέλη

Για την Αγία Ρουμέλη, ο κ. Ζερβός τόνισε ότι υπάρχουν κάποια θέματα τα οποία γίνεται προσπάθεια να διευθετηθούν, όπως η ύδρευση και η διασύνδεση με τις γύρω περιοχές. «Το μεγαλύτερο κομμάτι των Σφακίων είναι περιοχές natura, οπότε είναι δύσκολο να γίνει οδική διασύνδεση που ζητούν οι κάτοικοι. Ο δήμος Σφακίων, δεν είναι αρμόδιος για να λάβει τέτοιες αποφάσεις και δεν μπορούμε να αποφασίσουμε μονομερώς. Οι θαλάσσιες υποδομές έχουν μείνει πίσω και θα πρέπει να αναβαθμιστούν. Για την ύδρευση οι δημότες θα πρέπει να πληρώνουν τα ανταποδοτικά τέλη ώστε να μπορεί ο Δήμος να κάνει όλα όσα πρέπει. Από πέρυσι έχουν μπει ρολόγια και οι κάτοικοι καλούνται να πληρώνουν τέλη, κάτι που για χρόνια δε γινόταν. Τα προβλήματα, με την ύδρευση δημιουργούνται, κυρίως το χειμώνα λόγω των καταπτώσεων και δεν αντιμετωπίζεται εύκολα, όπου μπορούμε θα υπογειοποιήσουμε το δίκτυο για να λύσουμε αυτά τα θέματα».

Προσλήψεις στον εθνικό δρυμό Σαμαριάς

Σχετικά με την καθυστέρηση των προσλήψεων στον εθνικό δρυμό της Σαμαριάς, ο κ. Ζερβός ανέφερε ότι, οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και για αυτό το λόγο, ο δήμος Σφακίων και ο δήμος Πλατανιά, προσπαθούν να τοποθετήσουν προσωπικό προσωρινά μέχρι να επανδρωθεί ο δρυμός. «Από το 2020, αναλαμβάνει επίσημα ο φορέας και θα λυθούν τέτοια προβλήματα, οπότε ο δρυμός θα ανοίγει κανονικά και θα είναι έτοιμος να υποδεχτεί κόσμο».

Για τις καταστροφές στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία που έπληξε το νομό, ο κ. Ζερβός υπογράμμισε, ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει δοθεί λύση στο δρόμο που συνδέει τους Λάκκους του δήμου Πλατανιά με τον Ομαλό και δεν υπάρχει και ενημέρωση ή κάποιο χρονοδιάγραμμα. «Θα πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές σύντομα για να μπορούν να περνάνε τουριστικά λεωφορεία, καθώς αν καθυστερήσει αρκετά θα έχουμε προβλήματα στο κομμάτι του τουρισμού».

Ηλεκτροδότηση και Δήμος Σφακίων

Αναφορικά με την ηλεκτροδότηση στο δήμο Σφακίων, ο κ. Ζερβός, τόνισε ότι η ΔΕΔΔΗΕ θα πρέπει να αντικαταστήσει το δίκτυο καθώς από τη μία ο παλιός εργολάβος δεν ανταποκρινόταν και από την άλλη ο νέος δεν μπορεί να εργαστεί χωρίς τα απαραίτητα υλικά. «Το δίκτυο αντιμετωπίζει τόσο σοβαρά προβλήματα που όποτε βρέξει ή έχει δυνατό αέρα έχουμε διακοπή ρεύματος δε πολλές περιοχές».

Ο δήμος Σφακίων και ο Παύλος Πολάκης

Ο κ. Ζερβός ξεκαθάρισε ότι από την αρχή, είχε συνομιλήσει με τον τέως δήμαρχο Σφακίων, και του είχε αναφέρει ότι θα υπάρξει στήριξη προς το πρόσωπο του αλλά όχι σε κομμάτι επίπεδο. «Δεν θέλουμε να έχουμε κομματικά ζητήματα, γιατί είμαστε μία μικρή κοινωνία και δεν χωράνε διχόνοιες. Ο συνδυασμός μας έχει άτομα με διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις, ωστόσο αυτό δεν μας εμποδίζει να λειτουργούμε κάτω από ένα κοινό στόχο. Εμείς επιζητούμε τη συνεργασία με όλα τα κόμματα, και είχα τονίσει στον κ. Πολάκη ότι θέλω να συνεργαστούμε και θα τον «χρησιμοποιήσω» για το καλό των Σφακίων».

Η κόντρα μέσω social media 

Ο κ. Ζερβός στην ερώτηση των δημοσιογράφων για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μέσω social media, από τον πρώην Αντιδήμαρχο Μανούσο Χιωτάκη και υποψήφιο δήμαρχο Σφακίων, τόνισε ότι δεν μπαίνει στη διαδικασία να ανοίξει διάλογο μέσω Facebook. “Από το Δεκέμβριο του 2015, τον άλλαξα εγώ από Αντιδήμαρχο. Θέλησα και θελήσαμε σαν ομάδα να είμαστε μαζί, να είμαστε ενωμένοι αυτό ήταν και είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Μετά την αποχώρηση του Πάυλου Πολάκη, από την θέση του δημάρχου, υπήρχαν δύο υποψηφιότητες,  εγώ και η Αφροδίτη  Σφηνιά και εγώ προσπάθησα μαζί με άλλα άτομα να βρούμε μία κοινή λύση να υπάρξει μία συναίνεση χωρίς προαπαιτούμενα από την πλευρά μου. Αυτό δε κατέστη δυνατό, έστω και τελευταία στιγμή υπήρχε και πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο την οποία και εγώ στήριξα, να βρεθεί ένα τρίτο πρόσωπο, να φύγουμε και οι δύο στην άκρη με την καλή έννοια, ώστε να βρεθεί ένα άλλο άτομο κοινής αποδοχής, για να βγούμε ενωμένοι προς τα έξω και να μην έχουμε διλήμματα στην περιοχή μας. Ούτε αυτό έγινε αποδεκτό, ακόμα και τον τελευταίο καιρό που έχουμε αποτυπώσεις τις θέσεις μας, υπήρξε πάλι μία τέτοια προσπάθεια μέσω τρίτων που εγώ αποδέχτηκα όμως πάλι υπήρξε άρνηση από την άλλη πλευρά. Εμείς αποδεικνύουμε ότι είμαστε ενωμένοι και ότι τα Σφακιά είναι πάνω από εμάς και πάνω από το εγώ μας».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook