Συνεχίζονται οι ενημερωτικές συναντήσεις και επισκέψεις σε δομές, υπηρεσίες και φορείς των Χανίων

Στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (10/5) ο Δήμαρχος Χανίων και επικεφαλής της παράταξης “Δήμος Ενεργών Πολιτών” Τάσος Βάμβουκας συνοδευόμενος από υποψηφίους του συνδυασμού. Εκεί τον υποδέχτηκε η Αντιδήμαρχος Γεωργία Σαρικάκη Αποστολάκη και μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες προέκυψε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση για ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα του Δήμου μας.

Ήταν κοινά αποδεκτό ότι, επί της τωρινής δημοτικής αρχής έγιναν σημαντικά βήματα προόδου στον τομέα της καθαριότητας. Σίγουρα τα προβλήματα παραμένουν πολλά σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα αλλά, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, “γίνονται συνεχείς προσπάθειες ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες σε όλο το φάσμα του Δήμου μας. Γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα μεγιστοποιείται τους μήνες που αυξάνεται ο τουρισμός, ωστόσο επιδιώκουμε να λύνουμε άμεσα τα προβλήματα”.

Στη συζήτηση δεν μπορούσε να μην τονιστεί ότι “η επένδυση που προέκυψε το τελευταίο διάστημα, κατόπιν πρωτοβουλίας της παρούσας δημοτικής αρχής, για την ενίσχυση του “στόλου” της Υπηρεσίας καθαριότητας με 5 νέα απορριμματοφόρα, καθώς επίσης και μηχανήματα JCB, κάδους κτλ θα βοηθήσουν σε μέγιστο βαθμό ώστε το αποτέλεσμα να είναι το καλύτερο δυνατόν, προς όφελος των πολιτών”.

Ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Καθαριότητας για την προσπάθεια που καταβάλλουν, ενώ αμέσως μετά, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους του συνδυασμού του επισκέφτηκε το ΚΕΠ στο Βαμβακόπουλο όπου είχε σύντομες συζητήσεις με εργαζόμενους αλλά και πολίτες.

Ο Τάσος Βάμβουκας επισκέφτηκε αμέσως μετά, το ΚΑΠΗ Βαμβακόπουλου του ΔΟΚΟΙΠΠ του Δήμου Χανίων όπου συνομίλησε τόσο με ηλικιωμένους που βρίσκονταν εκεί όσο και με τους εργαζόμενους. Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, με τις συζητήσεις να εστιάζουν και στο κομμάτι των εκλογών ευχόμενοι στον Δήμαρχο και στους συνυποψηφίους “καλή επιτυχία”.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χανίων επισκέφτηκε εμπορικά καταστήματα της περιοχής του Βαμβακόπουλου και είχε σύντομη κουβέντα με επιχειρηματίες. Εκφράστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της κρίσης αλλά και οι προοπτικές που υπάρχουν σε έναν Δήμο που έχει πολλές δυνατότητες.

Τελευταίος σταθμός του Δημάρχου Χανίων ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης. Ο Δήμαρχος Χανίων και επικεφαλής της παράταξής μας Τάσος Βάμβουκας, αφού συνομίλησε με εργαζόμενους των υπηρεσιών του ΟΑΚ είχε την ευκαιρία να κάνει, μαζί με τους υποψηφίους του συνδυασμού μια ουσιώδη συζήτηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Φώτη Καζάση που τους υποδέχτηκε με θέρμη στο γραφείο του.

Μάλιστα, ο κύριος Καζάσης επεσήμανε ότι, “Με τον Δήμαρχο Χανίων είχαμε και έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και τον ευχαριστώ πολύ για αυτό. Παλέψαμε μαζί για διάφορα δύσκολα θέματα, όπως για παράδειγμα το ζήτημα του κόμβου Μουρνιών όπου επιδιώξαμε και επιδιώκουμε να δώσουμε λύση σε μια υπόθεση, που βρήκαμε στην κυριολεξία έναν “άδειο φάκελο”! Προσωπικά, σαν Φώτης Καζάσης δεν αλλάζω παράταξη και θα στηρίξω τον Τάσο Βάμβουκα, ευχόμενος του, καλή επιτυχία στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Μακάρι η παράταξη του να είναι στο β’ γύρο και από κει και πέρα να επανεκλεγεί”.

Αφού συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως η κοινή προσπάθεια ΟΑΚ και ΔΕΥΑΧ (στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας τους) για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού προς όφελος των δημοτών, όπερ και επετεύχθη, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας επεσήμανε ότι,“ δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τον κ. Καζάση ότι η συνεργασία μας ήταν εξαιρετική. Ξεκολλήσαμε το θέμα του κόμβου Μουρνιών που είχε κολλήσει για πολλά χρόνια και πλέον έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες. Είχαμε άψογη συνεργασία σε αναπτυξιακά προγράμματα και σε άλλους τομείς, ενώ είναι σαφές ότι αναγνωρίζουμε το έργο του ΟΑΚ παρόλα τα προβλήματα που προκύπτουν και στον ίδιο τον Οργανισμό”.

Νωρίτερα του ΟΑΚ, ο Δήμαρχος Χανίων είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook