Κινήσεις, προετοιμασία, εκτέλεση και διαφυγή «επαγγελματικού επιπέδου» δείχνουν οι αναλύσεις για το άτομο που εκτέλεσε το σατανικό σχέδιο της ηθικής αυτουργού – Πώς πιστεύεται ότι ήρθαν σε επαφή οι δύο γυναίκες.

Κινήσεις, προετοιμασία, εκτέλεση και διαφυγή «επαγγελματικού επιπέδου» δείχνουν οι αναλύσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας για τη μυστηριώδη γυναίκα με τη μάσκα που έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας. Οι έρευνες δυο εβδομάδων των αστυνομικών έδειξαν πως η επίθεση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από άνθρωπο που σε καμία περίπτωση δεν είναι μια νεαρή γυναίκα της διπλανής πόρτας. Πλέον ο στόχος των ερευνών του ειδικού κλιμακίου της Ασφάλειας τροποποιήθηκε και δεν είναι να ταυτοποιηθεί η γυναίκα που είχε την εμμονή με την Ιωάννα, αλλά το άτομο που ανέλαβε να εκτελέσει το αρρωστημένο σχέδιο της. Με απλά λόγια οι αναλυτές εξετάζουν σοβαρά το σενάριο να πρόκειται για δύο διαφορετικές γυναίκες. Την ηθική και την φυσική αυτουργό. Η δράστης, όσο και αν μοιάζει απίστευτο, κινήθηκε με ψυχραιμία και συντονισμό που δεν θα μπορούσε να το κάνει οποιαδήποτε από τις 5 ύποπτες γυναίκες. Και αυτό γιατί όπως λένε οι αναλύτες:

-Προμηθεύτηκε, άγνωστο πώς και από που, βιτριόλι που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο.

-Είχε άριστη γνώση του χώρου εργασίας, της ώρας άφιξης της 34χρονης και των κινήσεων της όταν μπαίνει στο κτίριο. Φυσικά μετά από παρακολούθησεις πολλών ωρών.

-Έφτασε στη σημείο χωρίς κανείς να τη δει και το κυριότερο έφυγε σαν σκιά μέσα από δεκάδες διερχόμενους την ώρα του συμβάντος χωρίς να την προσέξει κανείς. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είχε κάνει ειδική μελέτη των καμερών που υπάρχουν στην περιοχή και έτσι εμφανίστηκε και εξαφανίστηκε από την οδό Μπουμπουλίνας ακολουθώντας το ίδιο ακριβώς δρομολόγιο μέσω της Θησέως από το ρεύμα προς Αθήνα. Εξετάζεται αν χρησιμοποίησε ταξί, αυτοκίνητο ή ακόμα και το ενδεχόμενο να είχε συνεργό που την πήγε και την πήρε από το σημείο της επίθεσης.

-Πιθανότατα δεν έφερε πάνω της κινητό τηλέφωνο και για τις επικοινωνίες μάλλον να χρησιμοποίησε συγκεκριμένο καρτοτηλέφωνο που είχε από πριν σταμπάρει. Ο συγκεκριμένος θάλαμος που βρίσκεται σχετικά κοντά στην εταιρεία που εργαζόταν η Ιωάννα έχει μπει στο στόχαστρο των ερευνητών.

-Θεωρείται πολύ πιθανό να πρόκειται για αλλοδαπή γυναίκα με ιδιαίτερες γνώσεις σε τέτοιες ενέργειες, η οποία είτε γνώριζε την ηθική αυτουργό, είτε ήρθε σε επαφή μαζί της μέσω συνδέσμου ή ακόμα και του διαδικτύου.

Όλο το βάρος των ερευνών πέφτει τώρα στον εντοπισμό αυτής της γυναίκας που δεν γνώριζε η Ιωάννα. Έλεγε, εκτιμούν οι αρχές, από την πρώτη στιγμή την αληθεια ότι δεν την είχε δει ποτέ της και αυτό ενισχύει το σενάριο που μιλάει για δυο τουλάχιστον γυναίκες. Με αυτό το κόλπο η ηθική αυτουργός που ήθελε να εκδικηθεί και να τιμωρήσει την 34χρονη όχι μόνο εκτέλεσε το σχέδιο αλλά απέκτησε και ατράνταχτο άλλοθι παρά τις μαρτυρίες γνωστών της Ιωάννας ότι θα μπορούσε να ήταν αυτή η γυναίκα με τη μάσκα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook