Επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια η Έφη Κακαράτζουλα – Παραμενει στη φυλακή μέχρι το Εφετειο.

Και δεύτερο “όχι” εισέπραξε από δικαστές και ενόρκους η 36χρονη Έφη Κακαράτζουλα. Μετά την άρνηση του δικαστηρίου να της αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, είπε και πάλι όχι στο αίτημα για αναστολή εκτέλεσης της ποινής της, μέχρι το Εφετείο. Κατά συνέπεια η Έφη, που στέρησε πολλά από την άτυχη Ιωάννα Παλιοσπύρου, θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι να γίνει το Εφετείο.

Η ποινή που της επιβλήθηκε (κατά συγχώνευση) είναι τελικά κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών. Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης είχε και ο ίδιος την ίδια άποψη. Ότι δηλαδή δεν πρέπει  να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση, διότι η κατηγορούμενη – όπως ανέφερε – είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει και άλλα συναφή αδικήματα.

Ο εισαγγελέας ανέφερε μεταξύ άλλων στη σχετική τοποθέτησή του: «Λαμβάνοντας υπόψη της φύσεως και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της δράσης της κατηγορούμενης, και συγκεκριμένα την κατόπτευση των χώρων, την παραλλαγή της εμφάνισης της και την πλήρη αδιαφορία για τη ζωή τη παθούσας, κυρίως λαμβανομένου ότι δεν πιστεύει ακόμα και σήμερα τις διαβεβαιώσεις της παθούσας ότι δεν είχε σχέση με το Νώντα φρονώ ότι είναι επικίνδυνη για τη δημόσια ασφάλεια, και αν αφεθεί ελεύθερη είναι ικανή να διαπράξει συναφή αδικήματα. Η έφεση δεν θα πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook