Ολοκληρώθηκε η διαδικασία στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου εκδικάστηκαν οι προσφυγές Ξάνθης, Απόλλωνα Σμύρνης και Χανίων για τον ορισμό του αγώνα μπαράζ.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, όχι όμως τη Δευτέρα (10/08), ενώ να σημειωθεί ότι η πρόεδρος του Διαιτητικού, Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη, δεν έδωσε προθεσμία για υπομνήματα.

Τον Απόλλωνα εκπροσώπησε ο Βασίλης Γκαγκάτσης που έκανε λόγο για πρωτοφανή απόφαση της ΕΠΟ να ορίσει το μπαράζ και υποστήριξε ότι το “9-8” στην ψηφοφορία της ΕΠΟ για πρωτάθλημα 15 ομάδων δεν ήθελε πλειοψηφία 3/4 που απαιτεί η τροπολογία Αυγενάκη. Από την πλευρά της Ξάνθης ο Γιώργος Στράτος μίλησε για “νομική κατασκευή” και η Ελευθερία Ρίζου υποστήριξε ότι η προκήρυξη στην οποία αναφέρεται η ΕΠΟ είναι για τη σεζόν 2020-21 η οποία «ακόμη δεν είναι υπαρκτή».

Ο νομικός εκπρόσωπος των Χανίων Γιώργος Παναγόπουλος ζήτησε να ακυρωθεί η απόφαση για μπαράζ και να γίνει πρωτάθλημα με 16 ή 18 ομάδες, με την πρόεδρο να του επισημαίνει ότι δεν έχουν έννομο συμφέρον τα Χανιά και ότι η προσφυγή τους ήταν στο όριο του να είναι εκπρόθεσμη.

«Η Επιτροπή παράνομα όρισε έναν αγώνα μπαράζ κι ενώ έχει περάσει η προθεσμία της 2ας Αυγούστου. Η ΕΕ της ΕΠΟ και οι διοργανώτριες λίγκες οφείλουν να επαναφέρουν το θέμα και να αποφασίσει ότι μπορεί να διεξαχθεί το πρωτάθλημα με μια δίκαιη και σωστή λύση. Σωστή λύση δεν είναι το μπαράζ, έχει περάσει η προθεσμία. Εσείς πρέπει να ακυρώσετε την απόφαση και να αποφασίσουν στη συνέχεια οι διοργανώτριες» σημείωσε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του sdna.gr.

*Με πληροφορίες από sdna.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook