Το στοίχημα είναι σίγουρα ένα από τα χόμπι που αγαπούν περισσότεροι οι Έλληνες και γενικά έχει εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Το να μπει κανείς στον χώρο του στοιχήματος είναι πλέον πολύ πιο εύκολο απ’ ότι όταν πρωτοήρθε επίσημα στη χώρα μας. Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι όροι αλλά και τρόποι παιξίματος που δυσκολεύουν ακόμη και κάποιους σχετικά έμπειρους του χώρου και φυσικά αποτελούν πρόβλημα για τους καινούργιους του χώρου. Ένας από αυτούς τους όρους / τρόπους παιξίματος είναι και το περίφημο παρολί. Ας δούμε τι πρέπει να ξέρετε γι’ αυτό.

Τι είναι το παρολί;

Με απλά λόγια, το παρολί είναι ένας «προχωρημένος» τρόπος στοιχήματος ο οποίος μάλιστα για αρκετό καιρό αποτελούσε και τον κύριο παιχνιδιού στο Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Με το παρολί ο παίκτης ποντάρει σε πολλά ματς – με ξεχωριστό στοίχημα στο κάθε ένα και χωρίς να εφαρμόσει κάποιο στοίχημα – για να αυξήσει σημαντικά την απόδοση του δελτίου του. Οι αποδόσεις του κάθε ξεχωριστού στοιχήματος στο παρολί πολλαπλασιάζονται μεταξύ τους και προκύπτει μια μεγάλη απόδοση με την οποία και πολλαπλασιάζεται το ποσό πονταρίσματος του παίκτης. Για να κερδίσετε ένα στοίχημα παρολί θα πρέπει να επαληθευτούν ΟΛΑ τα μεμονωμένα στοιχήματα που παίξατε. Αν ποντάρατε σε 10 παιχνίδια και χάσατε ένα, τότε απλά πάτε κουβά συνολικά και δεν παίρνετε απολύτως τίποτα. 

Ας δούμε ένα παράδειγμα: έστω ότι ένας παίκτης έπαιξε ένα παρολί με τις παρακάτω αποδόσεις: παιχνίδι ένα: άσος με απόδοση 1,11, παιχνίδι 2: ισοπαλία με απόδοση 1,38 και παιχνίδι τρία διπλό με απόδοση 1,79 κι έπαιξε 20 Ευρώ. Αν κερδίσει, τότε τα κέρδη του θα διαμορφωθούν ως εξής: 1,11*1,38*1,79 = 2,74, οπότε θα έχουμε 2,74*20 = 54,80. Αν ο παίκτης δεν έπιανε έστω κι ένα από τα τρία αυτά παιχνίδια, το κέρδος του θα ήταν απλά 0.

Τι να προσέξετε όταν παίζετε παρολί

Εννοείται ότι κλειδί για την επιτυχία ενός στοιχήματος παρολί είναι η σωστή ενημέρωση και οι αξιόπιστες προβλέψεις στοιχήματος. Από εκεί και μετά απαιτείται λίγη έρευνα αγοράς αλλά και προσεκτική επιλογή στρατηγικής. Ας μιλήσουμε λίγο για στρατηγική. Κάποιοι παίκτες επιλέγουν να παίζουν παρολί με πολλά «σιγουράκια» και σχετικά μικρά πονταρίσματα. Η εν λόγω στρατηγική έχει το πλεονέκτημα ότι δεν οδηγεί σε μεγάλες απώλειες, αλλά το μειονέκτημα της είναι ότι για να έχει κέρδος ο παίκτης θα πρέπει να συμπεριλάβει  πολλά παιχνίδια στο δελτίο του και όσο περισσότερα παιχνίδια έχει ένα παρολί, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες να «στραβώσει» κάπου το πράγμα και να έρθει ο κουβάς. Είναι καλύτερο λοιπόν να κυνηγάτε μεγαλύτερες αποδόσεις και να ποντάρετε σε επιλεγμένα παιχνίδια, πάντα μετά από έρευνα και διαβάζοντας προσεκτικά τα προγνωστικά στοιχήματος.

Όσον αφορά για την έρευνα αγοράς, θα πρέπει να ξέρετε ότι ορισμένα sites προσφέρουν κάποια ειδικά bonus για το παρολί. Για παράδειγμα, μπορεί να δίνουν μεγαλύτερες αποδόσεις σε κάποιους αγώνες αν παιχτούν σε δελτίο παρολί ή να δίνουν κάποιο μπόνους στην απόδοση ενός παρολί δελτίου αν περιλαμβάνει συγκεκριμένους αριθμούς παιχνιδιών. Σε πολλά sites δίνεται και η δυνατότητα cash-out, δηλαδή αν έχετε παίξει 5 παιχνίδια κι έχετε πιάσει τα 4, μπορείτε να σταματήσετε εκεί και να εισπράξετε το κέρδος σας για τις αποδόσεις των τεσσάρων αυτών παιχνιδιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΠΑΠ έχει το λεγόμενο Σούπερ ΠΑρολί όπου προσφέρει κάποιους συγκεκριμένους αγώνες για στοιχήματα παρολί με ειδικές αποδόσεις, ωστόσο αφαιρεί σε μεγάλο βαθμό την ελευθερία του παίκτη και γενικά καλό είναι να το προτιμάτε μόνο αν σας ενδιαφέρουν τα εν λόγω παιχνίδια και δεν βρήκατε καλύτερες αποδόσεις αλλού. 

Εν τέλει, το παρολί είναι ένας τρόπος παιξίματος που μπορεί να αυξήσει δραματικά τις αποδόσεις ενός δελτίου, αλλά ενέχει και μεγάλο ποσοστό ρίσκου. Καλό είναι λοιπόν να εξοικειωθείτε πρώτα με την έρευνα και τη μελέτη που απαιτείται για ένα σωστό δελτίο παρολί πριν να δοκιμάσετε να παίξετε μεγάλα στοιχήματα με αυτόν τον τρόπο. Ξεκινήστε με μικρά βήματα και κάντε σταδιακές αυξήσεις όσο αποκτάτε περισσότερη εμπειρία. Πάντα να θυμάστε ότι στο στοίχημα τίποτα δεν είναι σίγουρο, οπότε όσο περισσότερο απλώνετε ένα δελτίο παρολί, όσο σίγουρες και αν είναι οι προβλέψεις, τόσο μεγαλώνουν οι πιθανότητες αποτυχίας σας αφού αρκεί μια ανατροπή για να πάτε συνολικά κουβά. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook