Μετά από πολύωρη διαδικασία ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των νεαρών που κατηγορούνται πως συμμετείχαν στην συμπλοκή.

Τελευταία ενημέρωση 20:30

Περισσότερες απο επτά ώρες διήρκεσε η διαδικασία της απολογίας των οκτώ νεαρών Χανιωτών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη για την αιματηρή συμπλοκή λόγω οπαδικών διαφορών η οποία κατέληξε στο μαχαίρωμα και στον βαρύ τραυματισμό ενός 19χρονου ο οποίος παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων.

Από τους οκτώ, ο ένας, 23 ετών, που φέρεται πως κατάφερε τα χτυπήματα στον 19χρονο και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με την σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα κρίθηκε ως προσωρινά κρατούμενος και θα οδηγηθεί σε κατάστημα κράτησης μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος, ισχυρίστηκε ότι ναι μεν χτύπησε τον 19χρονο, αλλά βρισκόταν σε άμυνα.

«Θεωρούμε ότι η απόφαση είναι ιδιαιτέρως αυστηρή και δυσανάλογα βαριά. Θα ελέγξουμε τις δικονομικές μας δυνατότητες και θα δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματά μας» ανέφερε ο συνήγορός του Γιώργος Βεργάκης συμπληρώνοντας και τα εξής: «Θέλω να εκφράσω τις ευχές μου για πλήρη ανάρρωση στον νεαρό που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων. Καλό θα είναι να μην συμβαίνουν τέτοιου είδους περιστατικά, από οποιονδήποτε χώρο και αν προέρχονται καθώς δεν μας τιμούν….»

Σε ότι αφορά στους υπόλοιπους τρεις η από την παρέα του 23χρονου, που κατηγορούνται για άμεση συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και συμμετοχή στην συμπλοκή  αποφασίστηκε να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο δικηγόρος Νότης Ψυλλάκης, εντολέας ενός εκ των παραπάνω κατηγορούμενων ανέφερε μεταξύ άλλων πως «απεδείχθη ότι άλλοι ήρξατο χείρων αδίκων και ότι δεν ήταν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που δημιούργησαν όλη αυτή την κατάσταση…..Ο εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερος με ορισμένους περιοριστικούς όρους. Θεωρώ ότι υπήρξε μια διαδικασία ιδιαίτερα ενδελεχής από την πλευρά της Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως. Η βία είναι καταδικαστέα ούτως ή άλλως…. Ελπίζω αυτό το θλιβερό περιστατικό να δώσει μαθήματα και εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον τραυματισθέντα νεαρό.

Οι άλλοι τέσσερεις - από την παρέα του 19χρονου - οι οποίοι κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για συμμετοχή στην συμπλοκή στο πλαίσιο του αθλητικού Νόμου, οπλοφορία και οπλοχρησία, αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Από την πλευρά των κατηγορούμενων που ήταν παρέα με τον 19χρονο ,ο δικηγόρος Γιώργος Φραντζεσκάκης ανέφερε πως ο εντολέας του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ  η δικηγόρος Ρούλα Παυλαντωνέα, εντολέας των υπολοίπων επεσήμανε πως «στο πνεύμα της ησυχίας, ειρήνης και έλλειψης βίας, οι εντολείς μου που είναι φίλαθλοι του Παναθηναικού δεν θέλησαν να παραστούν για να στηρίξουν την κατηγορία, θέλοντας να υπάρξει ειρήνη ανάμεσα στους φιλάθλους….Πιστεύω ότι από δω και μετά θα υπάρξει πνεύμα ομόνοιας…»

Να σημειωθεί πως οι περιοριστικοί όροι άπτονται του αθλητικού Νόμου και αφορούν - μεταξύ άλλων - στην απαγόρευση εισόδου σε γήπεδα, παρουσία τους σε αστυνομικό τμήμα πριν την έναρξη ποδοσφαιρικών αγώνων, απαγόρευση εξόδου απο την χώρα.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook