Στο πλαίσιο της συμφωνίας αξίας 7 εκατ. δολαρίων, το θύμα δεν μπορεί να κατηγορήσει ή να κάνει μήνυση εναντίον της Airbnb ή του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, όπου συνέβη το περιστατικό

Αποζημίωση 7 εκατ. δολαρίων έλαβε μία τουρίστρια από την Airbnb που φέρεται να βιάστηκε υπό την απειλή μαχαιριού, σε ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Αυστραλή τουρίστρια δέχτηκε την επίθεση την  Παραμονή Πρωτοχρονιάς, του 2015. Η κοπέλα με τους φίλους της είχαν πάρει τα κλειδιά για το διαμέρισμα από ένα γειτονικό κατάστημα, εκείνο το βράδυ, αναφέρει το δημοσίευμα. Ο ύποπτος φέρεται να είχε φτιάξει αντικλείδι του διαμερίσματος, όπου μπήκε πριν την επίθεση. Η γυναίκα επέστρεψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με τον 24χρονο ύποπτο, να κρύβεται στο μπάνιο.

Ο Τζούνιορ Λι, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση, δηλώνει αθώος αλλά παραμένει υπό κράτηση.

Μετά την φερόμενη επίθεση, ομάδα ασφαλείας της Airbnb επικοινώνησε με την τοπική αστυνομία για να προσφέρει βοήθεια και μετέφερε το θύμα σε ξενοδοχείο. Επίσης προσφέρθηκε να πληρώσει έξοδα, όπως συμβουλευτική και το αεροπορικό ταξίδι της μητέρας της τουρίστριας από την Αυστραλία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στο πλαίσιο της συμφωνίας αξίας 7 εκατ. δολαρίων, το θύμα δεν μπορεί να κατηγορήσει ή να κάνει μήνυση εναντίον της Airbnb ή του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, όπου συνέβη το περιστατικό. Η συμφωνία λέγεται πως έγινε δυο χρόνια μετά την φερόμενη επίθεση.

«Σε περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης, στις συμφωνίες που κάνουμε, τα θύματα μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα για τις εμπειρίες τους, συμπεριλαμβανομένης και της επίθεσης στη Νέα Υόρκη», δήλωσε στη New York Post ο Μπεν Μπράιτ, εκπρόσωπος της Airbnb.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook