Με ομιλία στην προβλήτα Μικρού Κούλε στο Ηράκλειο ολοκληρώθηκε απόψε η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Κρήτη

«Με αυτούς τους κυνικούς και ανίκανους συνάμα, δε μπορεί η χώρα να βρει περπατησιά, δε μπορεί η κοινωνία να βρει στήριγμα. Είναι μονόδρομος πια να φύγουν.  Όσο το συντομότερο τόσο το καλύτερο» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο. Όπως σημείωσε, «εμείς είμαστε σήμερα πιο ώριμοι και πιο έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη να ξαναγυρίσουμε τη πατρίδα μας στο δρόμο της δικαιοσύνης και της προκοπής. Η πυξίδα μας είναι οι αξίες και οι εμπειρίες μας. Και τα λάθη μας θα πω. Γιατί προφανώς κάναμε και λάθη, αλλά μάθαμε από αυτά»

«Αλλά μια νέα», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας», ισχυρή, προοδευτική κυβέρνηση που θα πάρει την εντολή από τον ελληνικό λαό να βάλει τέλος σε αυτή την παρένθεση της παρακμής και της ανασφάλειας. Της ρεμούλας και του πλιάτσικου. Μια κυβέρνηση που θα προκύψει την αμέσως επόμενη μέρα των εκλογών, ακόμη και των εκλογών της απλής αναλογικής, που μπορούν να μην είναι άγονες εκλογές, εφόσον ο ελληνικός λαός δώσει τη νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

«Ενάμιση χρόνο τώρα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη καταρρίπτει το ένα ρεκόρ ανεπάρκειας μετά το άλλο. Ζούμε ένα διαρκές μπρος πίσω. Με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα ανύπαρκτα τεστ, με το άνοιγμα των καταστημάτων, με την ανύπαρκτη ιχνηλάτηση, με το διαρκή συνωστισμό στα ΜΜΜ, με τον τουρισμό που ανοίγει δίχως σχέδιο, με τα σχολεία που ανοίγουν όπως κλείνουν, με τον εμβολιασμό που καρκινοβατεί», είπε.

«Και με τον ιό παρά, ότι μας είπανε δυο φορές μέσα σε ένα χρόνο ότι τον νικήσανε, να συνεχίζει να απειλεί και να αφαιρεί ζωές. Να κλείνει σπίτια. Να σκορπά το φόβο και την ανασφάλεια. Την αγωνία για την επιβίωση», τόνισε.

«Η ελληνική κοινωνία έχει πια κουραστεί, έχει αδειάσει. Κάθε πολίτης αυτής της χώρας έχει νένα βασικό συναίσθημα: φόβου και ανησυχίας», είπε.

«Δεν ξέρουμε όχι πώς θα πάμε στον επόμενο χρόνο, αλλά ούτε καν στην επόμενη εβδομάδα. Όλοι και όλα σε κινούμενη άμμο. Καθημερινότητα, δουλειές, επιχειρήσεις, σπουδές, σχέδια ζωής. Όλα είναι σε διαρκή αναστολή», σημείωσε.

«Γιατί η χώρα κυβερνάται από ανθρώπους αλαζόνες και αυταρχικούς και δίχως καμία επαφή με την πραγματικότητα», ανέφερε.

«Και κυρίως από έναν πρωθυπουργό που έχει αποφασίσει ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει είναι να χωρίσει τη χώρα σε στρατόπεδα. Έχει αποφασίσει ότι ο μόνος τρόπος για να μη ρίξουν όλοι οι πολίτες μαζί την ευθύνη στον ίδιο, είναι να ρίχνει ο καθένας ξεχωριστά την ευθύνη στο διπλανό του», τόνισε.

«Αυτή όμως η τακτική εγκυμονεί βαθύτατους κινδύνους. Είναι ολισθηρή και επικίνδυνη. Γιατί καμία κρίση δεν αντιμετωπίζεται με τη διχόνοια. Και ειδικά η υγειονομική κρίση χρειάζεται ενότητα. Ή όλοι μαζί θα την νικήσουμε ή όλους μαζί θα μας νικήσει», είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε την ομιλία που έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απόψε στο Ηράκλειο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook