Έντονη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα από τα 19 κρούσματα κορωνοϊού, σε μαθητές και μαθήτριες που αναφέρθηκαν σήμερα

Απότομη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κατεγράφη με το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας.

Όπως είπε στο Flashnews.gr ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μανώλης Τζανάκης, έφτασαν στα 11 τα σημερινά κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε μαθητές και μαθήτριες.

Η πλειοψηφία τους αφορά σε σχολεία στην Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ υπάρχουν και στην Νέα Χώρα, στην Σούδα αλλά και στην Κίσαμο.

Επίσης στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση σήμερα αναφέρθηκαν 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μαθήτριες και μαθητές, με τα 4 από αυτά να είναι στο ίδιο σχολείο.

Σύμφωνα με τα σχετικά  πρωτόκολλα για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να έχει εξαπλωθεί ο κορωονοϊός στο 50+1% των μαθητών, ενώ , όπως επιτάσσουν, οι στενές επαφές του κρούσματος πρέπει να κάνουν rapid test.

Λογικό και επόμενο – όπως είπε στο Flashnews.gr ο επόπτης κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ στα Χανιά, Στέφανος Ντουκάκης – να υπάρχει πολύ μεγάλη αύξηση στην προσέλευση για δωρεάν rapid test , ενώ πολλοί απευθύνονται και σε ιδιωτικούς  φορείς, με την ανησυχία να εντείνεται εν όψει των αποτελεσμάτων.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook