Άλλαξαν και πάλι οι ανακοινώσεις – Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Τελευταία ενημέρωση: Κανονικά τα σχολεία αύριο στον νομό Χανίων – Ισχύουν οι αποφάσεις των δήμων και όχι  του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί από δήμους της Κρήτης να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία λόγω και της ύφεσης των καιρικών φαινομένων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος νωρίς το απόγευμα, ανατρέπει εκ νέου τις μέχρι τότε ενημέρωσεις από τους δήμους, ανακοινώνοντας ότι τα σχολεία στην Περιφέρεια Κρήτης και στην Περιφέρεια Αττικής θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση.

Επιπλέον ανακοίνωσε πώς θα λειτουργήσει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.

Αναλυτικά οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για την Περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη ισχύουν τα εξής:

Σχολεία

1. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

2. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

Ιδιωτικός – Δημόσιος τομέας

3. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

4. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

5. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

6. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

Εμβολιασμοί

7. Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook