Τα Βενιζέλεια κολύμβησης ήταν το θέμα συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (27/01) στην Αθήνα.

Το «παρών» έδωσαν ο πρόεδρος του ΝΟ Χανίων Δημήτρης Λειψάκης, το μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Νίκος Ξυλούρης και ο προπονητής κολύμβησης του ΝΟΧ και ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Τζιλιβάκης, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον γεν. γραμματέα αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά.

Η ενημέρωση του ΝΟΧ είναι η εξής:

Συνάντηση στην Αθήνα για τη διοργάνωση των Βενιζελείων αγώνων κολύμβησης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (27/1) με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά. Σε αυτήν έδωσαν το παρών ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Δημήτρης Λειψάκης, το μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, Νίκος Ξυλούρης και ο προπονητής κολύμβησης του ΝΟΧ και ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Τζιλιβάκης.

Αντικείμενο της συζήτησης, η οποία διεξήχθη στο γραφείο του υφυπουργού, ήταν να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για την πιο σημαντική διοργάνωση που παραδοσιακά πραγματοποιεί ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων, η οποία δεν είναι άλλη από τα Βενιζέλεια κολύμβησης, τα οποία ειδικότερα φέτος προγραμματίζονται για τα τέλη Απριλίου.

Εκτός της συζήτησης όμως για τα Βενιζέλεια, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο υφυπουργός με τον πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου, συζητήθηκαν σημαντικά και πρωτεύοντα θέματα που αφορούν το κολυμβητήριο. Επαναλήφθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων και του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και η οποία ως μοναδικό σκοπό έχει την βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν για τους αθλητές.

Ο κ. Λειψάκης δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τον κ. Αυγενάκη, για την οικονομική ενίσχυση η οποία εστάλη στον Ναυτικό Ομιλο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο πλαίσιο της στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, μια κίνηση που μπορεί να χαρακτηριστεί και ως πρωτόγνωρη για τα αθλητικά δρώμενα της χώρας μας και που είναι γεγονός ότι πιστώνεται στον ίδιο τον κ. Αυγενάκη, όπως άλλωστε φρόντισε να του το επισημάνει στη συζήτησή τους.

Τέλος, από μέρους του υφυπουργού Αθλητισμού ανακοινώθηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα βρίσκεται στα Χανιά προκειμένου ν’ ανακοινώσει την πορεία των μελετών και των λοιπών διαδικασιών για την πλήρη ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Χανίων.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook