Ζητούν άμεσες παρεμβάσεις στον χώρο όπου βρίσκονται τα παιδιά τους

Επιστολή διαμαρτυρίας και παραπόνων γονέων του νηπιαγωγείου Ταυρωνίτη προώθησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”, Δημήτρης Ανθούσης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο κ. Ανθούσης σε ανακοίνωσή του:

“Όταν οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών ενός Νηπιαγωγείου φτάνουν στο σημείο να γράψουν επιστολή διαμαρτυρίας επειδή περιμένουν μάταια, εδώ και πολλούς μήνες, να γίνουν επιτέλους οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις που έχουν ζητήσει, καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας για τις μικρές μαθήτριες και τους μικρούς μαθητές, ο Δήμος Πλατανιά δεν δικαιούται να παραμένει άπραγος ή να καθυστερεί. Αντίθετα οφείλει να λύνει τα προβλήματα εγκαίρως!

Όσα επισημαίνουν οι γονείς και κηδεμόνες του Νηπιαγωγείου Ταυρωνίτη στην επιστολή διαμαρτυρίας που ακολουθεί, την οποία παραθέτω μαζί με ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό, προκαλούν έντονο προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα του Δήμου σε ζητήματα καθημερινότητας. Ο προβληματισμός αυτός γίνεται εντονότερος αν αναλογιστεί κανείς ότι μιλάμε για την ασφάλεια 53 μικρών παιδιών. Είναι αυτονόητο ότι θα θέσω, ως έχω θεσμική, αλλά και κοινωνική υποχρέωση, το ζήτημα αυτό στη Δημοτική Αρχή, ζητώντας την άμεση ικανοποίηση των εύλογων αιτημάτων των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών του Νηπιαγωγείου Ταυρωνίτη.”

Η επιστολή που προώθησε ο κ. Ανθούσης είναι η ακόλουθη:

Αιτήματα παραπόνων γονέων νηπιαγωγείου Ταυρωνίτη περί επικινδυνότητας σχολικής δομής 

“Μετά από πολύμηνη επιείκεια, ανοχή και κατανόηση αποφασίσαμε να θυμίσουμε στους αρμόδιους φορείς του Δήμου και στην πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής ΠρωτοΒάθμιας κ. Χρυσάνθη Μαραγκουδάκη ότι οφείλουν να αναλάβουν -επιτέλους- τις ευθύνες τους. Η Τεχνική Υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για τον ενδελεχή έλεγχο του Νηπιαγωγείου, πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου, παρέλειψε κάποια προβλήματα (κάποια εξ αυτών έχουν δρομολογηθεί μετά από επίσημα έγγραφα της Διευθύντριας και ανεπίσημη άσκηση πίεσης από γονείς του νηπιαγωγείου) τα οποία συνοπτικά παρατίθενται:

1) Ο χλοοτάπητας της αυλής είναι εντελώς κατεστραμμένος. Τα παιδιά συχνά πέφτουν, αδυνατούν να παίξουν ομαλά ενώ πρόσφατα σημειώθηκαν δυο ατυχήματα κατά τα οποία τα παιδιά χτύπησαν, αιμορράγησαν και οδηγήθηκαν σε γιατρό, όταν σκόνταψαν στον επικίνδυνο χλοοτάπητα. Ας μην αναφερθούμε στο άθλιο αισθητικό αποτέλεσμα που προξενεί η όψη του Νηπιαγωγείου Ταυρωνίτη με τον διαλυμένο χλοοτάπητα, τα σκουριασμένα κάγκελα και το ξεφτισμένο τοιχείο στη σχολική αυλή ενός Δήμου που διαρκώς προβάλει το προοδευτικό του έργο. Οφείλω να τονίσω ότι ο Δήμος έχει δείξει προθυμία να αντικαταστήσει τον χλοοτάπητα με καινούριο, αλλά το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι η περάτωση του έργου καθυστερεί. Αφενός βρισκόμαστε ήδη προς τα τέλη της σχολικής χρονιάς και αφετέρου με την πάροδο του χρόνου η αλλοίωση του τάπητα τον καθιστά πιο επικίνδυνο.

2) Τα αλουμίνια στις δύο μεγάλες τζαμαρίες στα δεξιά και αριστερά του κτιρίου είχαν ξεκολλήσει και χαλάσει και ήταν θαύμα πώς δεν έπεσαν πάνω στα παιδιά, τη στιγμή που εκεί είναι ο χώρος χαλάρωσής τους. Δηλαδή, εκεί είναι τα κρεβάτια που κοιμούνται τα παιδιά μας. Το γεγονός αυτό το αντιλήφθηκαν δύο γονείς που μπήκαν στο Νηπιαγωγείο κατόπιν συννενόησης με τις εκπαιδευτικούς, για να τοποθετήσουν μια κουρτίνα σε μία τζαμαρία. Τότε μόνο κινητοποιηθήκατε και στείλατε συνεργείο να τις επιδιορθώσει. 

3) Το μπόιλερ του ηλιακού δεν λειτουργεί. Από τον Σεπτέμβριο στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου είναι γνώστες του προβλήματος, καθώς το μπόιλερ έχει χαλάσει και θέλει αλλαγή. Η απάντηση της κυρίας Μαραγκουδάκη στο αίτημα της Διευθύντριας του Νηπιαγωγείου για άμεση αλλαγή του ήταν, βάλτε καινούριο, πληρώστε το εσείς (δηλαδή με χρήματα του νηπιαγωγείου), και όταν εγκριθεί, σας δίνουμε (ο Δήμος Πλατανιά) τα χρήματα. Δυστυχώς, το Νηπιαγωγείο δεν διαθέτει τόσα χρήματα, αλλιώς θα το είχαμε φτιάξει ήδη, όπως και τόσα άλλα.
Όπως έγινε αντιληπτό από όσα καταγράφηκαν οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο Νηπιαγωγείο Ταυρωνίτη αιτούμαστε από την αρμόδια επιτροπή του Δήμου το αυτονόητο. Την παροχή ασφάλειας στη σχολική δομή που φοιτούν τα παιδιά μας. Στο Νηπιαγωγείο Ταυρωνίτη φοιτούν 53 παιδιά, γεγονός που σημαίνει ότι οι πιθανότητες πρόκλησης ατυχήματος εξαιτίας των προβλημάτων της σχολικής δομής είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Ατυχήματα ήσσονος σημασίας έχουν συμβεί ήδη. Καλό είναι να προλάβουμε τα χειρότερα. Οι γονείς των παιδιών έχουμε δείξει υπομονή περιμένοντας να πράξουν τα δέοντα. Όμως, η απραξία και η απροθυμία μας ώθησαν στη σύνταξη αυτής της επιστολής διαμαρτυρίας. Όπως γίνεται αντιληπτό κινούμαστε με τη δημοκρατική διαδικασία του διαλόγου και δεν προβαίνουμε σε ακρότητες προκειμένου να διεκδικήσουμε την εξασφάλιση των αιτημάτων μας. 

Παρακαλούμε να μας δείξουν έμπρακτα ότι νοιάζονται ουσιαστικά για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης στον Δήμο μας. Επιλογικά, παραθέτουμε τη ρήση του Αδαμάντιου Κοραή: «Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο». 

Γονείς και κηδεμόνες νηπιαγωγείου Ταυρωνίτη!”


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook