Οι Εκδόσεις Διάπλαση και το βιβλιοπωλείο Librairie σας προσκαλούν με χαρά στη διαδραστική παρουσίαση των δύο καινούργιων βιβλίων της Αργυρώς Μουντάκη, «Το μονοπάτι του γίγαντα» και «Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι»

Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 29 Μαΐου και ώρα 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων (Ανδρέα Παπανδρέου 70).

Μαζί μας θα είναι τα παιδιά του Ε2 του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων σε ένα θεατρικό δρώμενο υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου τους Σοφίας Κάσσαρη.

Λίγα λόγια για τα βιβλία

Ο Ανδροκλής και το λιοντάρι
Βασισμένο σε ρωμαϊκό θρύλο

Ρώμη. Ένας Ρωμαίος σκλάβος καταδιώκεται επειδή δραπέτευσε από το σκληρό αφεντικό του. Ένα τραυματισμένο λιοντάρι βρίσκεται στον δρόμο του, κι ο Ανδροκλής, ο ήρωάς μας, αντί να απομακρυνθεί τρέχοντας, το προστρέχει και το βοηθάει να θεραπευτεί. Μια σχέση ζωής αναπτύσσεται ανάμεσα στον άνθρωπο και το άγριο ζώο. Πότε θα έχει το λιοντάρι την ευκαιρία να ανταποδώσει το καλό στον Ανδροκλή; Και θα το κάνει; Ο συγκινητικός και βαθιά ανθρώπινος θρύλος του Ανδροκλή που γοήτευσε πολλές γενιές παιδιών παγκοσμίως μιλάει στην καρδιά μας μέσα από την ουσία των μηνυμάτων του.

Το μονοπάτι του γίγαντα
Βασισμένο σε ιρλανδικό θρύλο

Βόρεια Ιρλανδία. Μια ακτή σαν χτισμένη από πολυγωνικές πέτρες αρχιτεκτονικά τοποθετημένες, κατά τον θρύλο από τον γίγαντα Φιν Μακ Κουλ. Στην προσπάθειά του να προστατεύσει την οικογένειά του και τους συμπατριώτες του από τον επικίνδυνο Σκοτσέζο γίγαντα Μπεναντόνερ, ο Φιν Μακ Κουλ χτίζει ένα μονοπάτι μέσα στη θάλασσα για να πάει στη Σκοτία και να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τον Μπεναντόνερ. Όταν όμως καταφέρνει να φτάσει εκεί, τον περιμένει μια δυσάρεστη έκπληξη. Πώς θα αντιμετωπίσει τον τεράστιο Μπεναντόνερ; Ποιος από τους δύο γίγαντες θα είναι ο νικητής της ιστορίας; Ή μήπως μια άλλη δύναμη, γυναικεία, και προερχόμενη όχι από τη σωματική ρώμη αλλά από τη δύναμη του πνεύματος, θα δώσει τη λύση;

Αργυρώ Μουντάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά και σπούδασε γερμανική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου πήρε επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στη λογοτεχνία. Στο Τμήμα Φιλολογίας του ίδιου πανεπιστήμιου εκπονεί διδακτορικό με θέμα το λαϊκό παραμύθι. Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα MBA-TQM από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Εργάζεται στη δημόσια δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια γερμανικών. Αρθρογραφεί έντυπα και ηλεκτρονικά σχετικά με τη λογοτεχνία και τον πολιτισμό. Από το 2016 έχει τον διαδικτυακό ιστότοπο www.parents24.gr, που αφορά γονείς και παιδιά. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Βιβλία της εκδίδονται από το 2005. Από τις εκδόσεις Διάπλαση κυκλοφορούν με μεγάλη επιτυχία τα Πες το μόνο στη μαμά! (2019) και Μυστικά με τον μπαμπά (2020).

To Flashnews.gr είναι χορηγός επικοινωνίας

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook