Κλειστό επ’ αόριστόν θα παραμείνει το δημοτικό σχολείο Γερανίου με τους γονείς να διαμαρτύρονται καθώς το σχολείο εξαιτίας μιας μικρής μείωσης που παρατηρήθηκε στους μαθητές του θα μετατραπεί σε 5θέσιο.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι γονείς των μαθητών συγκεντρώθηκαν στο σχολείο και πραγματοποιήσαν έκτακτη γενική συνέλευση και αποφάσισαν αντί για αγιασμό να προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε ομόφωνα ενώ αποφασίστηκε το σχολείο να παραμείνει κλειστό μέχρι να έρθει ακόμα ένας δάσκαλος.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδέμονων του δημοτικού σχολείου Γερανίου κ. Γιιώργος Μακρής ανέφερε στο Flashnews.gr σχετικά με την απόφαση που πάρθηκε για κλείσιμο του σχολείου ότι «ζητάμε από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση να σταλεί δάσκαλος και σήμερα στις 12 θα καταθέσουμε το ψήφισμα στην διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Ψαρουδάκη».

Ωστόσο η κ. Ψαρουδάκη σήμερα σε δηλώσεις της στο Flashnews.gr είπε ότι σε περίπτωση που ο αριθμός των μαθητών αυξηθεί την επόμενη σχολική χρονιά το σχολείο θα ξαναγίνει 6θέσιο.

«Έχουμε τέσσερα σχολεία τα οποία λόγω του μαθητικού δυναμικού τους, από 6θέσια, αντί για 4θέσια που είναι το κανονικό βάση του αριθμού, έγιναν 5θέσια. Ανεξάρτητα από τον αριθμό των θέσεων – τμημάτων, εμείς με την έγκριση και του Περιφερειακού Διευθυντή θα ενισχύσουμε όσο μπορούμε αυτά τα σχολεία, έτσι ώστε η μάθηση των παιδιών να μην επηρεαστεί αρνητικά από αυτό που συμβαίνει.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό έγινε όχι επειδή η διεύθυνση είναι αυστηρή ή δεν αγαπάει τα σχολεία. Είναι ο αριθμός των παιδιών που το καθορίζει. Όμως η υποβάθμιση είναι λειτουργική. Εάν οι τοπικές κοινωνίες αυξήσουν τον αριθμό των παιδιών τους, του χρόνου σαφώς και θα ξαναγυρίσουμε….»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου μάλιστα έχει εκδώσει και σχετικό ψήφισμα στο οποίο εκθέτει το πρόβλημα και ενημερώνει για την αποφασιστικότητα των γονέων να μην επιτρέψουν το άνοιγμα του σχολείου αν προηγουμένως δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν και στα Δημοτικά Σχολεία Δραπανιά του δήμου Κισσάμου και Σκινέ-Φουρνέ του δήμου Πλατανιά, τα οποία επίσης υποβιβάστηκαν απο 6θεσια σε 5θέσια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook