Στα Χανιά βρέθηκε σήμερα Τρίτη (20/09) ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Eddie Wilson και η διευθύντρια πωλήσεων Chiara Ravara με σκοπό την ενημέρωση των θεσμικών φορέων και την ανταλλαγή απόψεων, για τα πλάνα της Ryanair και την ανάδειξη της πόλη των Χανίων ως τουριστικό προορισμό.

Το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Wilson συναντήθηκε με εκπροσώπους του Τύπου και προχώρησε σε ενημέρωση τους σχετικά με τους στόχους της εταιρίας για την πόλη των Χανίων καθώς επίσης και στο τι ζητάει από την Ελληνική Κυβέρνηση ώστε να συνεχίσει να μεταφέρει κόσμο στη Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην πόλη των Χανίων κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο κ. Wilson ξεκίνησε λέγοντας ότι « Τελευταία φορά που ήρθα στα Χανιά ήταν πριν από 5 χρόνια περίπου. Από τότε έχω δει τεράστιες επενδύσεις στον κλάδο του τουρισμού στην πόλη. Καλώ την Ελληνική Κυβέρνηση να έρθει και να δει όλα αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και να παραδειγματιστεί».

Στη συνέχεια ο κ. Wilson αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Τουρισμό, Βασίλη Κικίλια χθες και στο τι ζητάει η εταιρία από την Ελληνική Κυβέρνηση. « Έχουμε ήδη καταθέσει την πρόταση μας στον Υπουργό Τουρισμού από πέρυσι. Η πρόταση μας είναι μια και έχει 3 σημεία. Αρχικά να καταργηθεί το ειδικό τέλος αεροδρομίων τον χειμώνα, να δοθούν κίνητρα από την Fraport ώστε να πραγματοποιούνται περισσότερες πτήσεις και τέλος να δοθούν κίνητρα από την Ελληνική Κυβέρνηση ώστε να δημιουργηθούν βάσεις των αεροπορικών εταιριών στα Ελληνικά αεροδρόμια.

Ο Υπουργός μας είπε ότι θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις μέσα στην εβδομάδα και θα δοθούν κάποια κίνητρα. Αναμένουμε να δούμε ποια θα είναι αυτά. Ωστόσο χρειαζόμαστε μακροχρόνιες λύσεις όχι μόνο για την Ryanair αλλά για όλες τις αεροπορικές εταιρίες. Επιθυμία μας με αυτά τα μέτρα είναι χώρες όπως η Ελλάδα και περιοχές όπως τα Χανιά να είναι σε θέση να συναγωνιστούν άλλους Ευρωπαίους προορισμούς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Wilson.

Στον ίδιο ρυθμό κ. Wilson συνέχισε αναφέροντας «Έχετε δει τις επιστολές που έχουν δημοσιευτεί και όσα αναφέρουν. Ζητάμε συγκεκριμένα να καταργηθεί το ειδικό τέλος στα αεροδρόμια, να δοθούν κίνητρα ώστε να δημιουργηθούν βάσεις για να αυξηθούν οι εσωτερικές πτήσεις και να υπάρχει επιβράβευση για τις εταιρίες που μεταφέρουν τους περισσότερους επιβάτες στα αεροδρόμια. Όλα τα παραπάνω θα συντελέσουν στο να πραγματοποιούμε περισσότερες πτήσεις. Δεν ζητάμε ειδική μεταχείριση για την Ryanair αλλά τυγχάνει να είμαστε η μόνη εταιρία που αναπτύσσεται. Αυτοί που δεν μας θέλουν εδώ είναι οι εταιρίες που δεν αναπτύσσονται. Τα παραπάνω θα απομακρύνουν την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Αγορά».

Στη συνέχεια ο κ. Wilson αναφέρθηκε στο χρονικό περιθώριο που υπολογίζει να χρειαστεί η εταιρία για να ξεκινήσει και πάλι πτήσεις προς τα αεροδρόμια της χώρας. Όπως ανέφερε « Χρειαζόμαστε μια περίοδο προσαρμογής ώστε να ξεκινήσουν οι κρατήσεις. Στα σχέδια τα δικά μας είναι να ξεκινήσουμε την τουριστική περίοδο όσο πιο νωρίς γίνεται το 2023. Πουλάμε ακόμα εισιτήρια για τον Νοέμβριο ωστόσο οι θέσεις είναι πλέον περιορισμένες. Υπάρχουν 19 σημεία σε την Ευρώπη που μπορούν να συνδεθούν με τα Χανιά».

Ο κ. Wilson δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την συμβολή της εταιρείας στην ανάπτυξη του τόπου. « Κοιτάξτε έξω από το παράθυρο. Που θα ήταν τα Χανιά αν δεν είχαμε έρθει εδώ Τι θα γινόταν αν δεν βρισκόταν η Ryanair εδώ την επόμενη βδομάδα. Επιθυμία μας είναι να αναπτυχθούμε εδώ. Έχουν αναπτυχθεί κατά πολύ οι ξενοδοχειακές υποδομές, οι τουριστικές υποδομές και κόσμος έρχεται συνέχεια στα Χανιά».

Τέλος ο κ. Wilson τόνισε ότι όσα ζητάει η εταιρία δεν είναι κάποιο είδος εκβιασμούς αλλά μέτρα που θα ισχύουν για όλες τις αεροπορικές εταιρίες. «Δεν είναι εκβιασμός αυτά που προτείνει η Ryanair καθώς θα ισχύουν για όλες τις εταιρίες. Και είναι απορίας άξιο γιατί δεν τα δέχεται η Ελληνική Κυβέρνηση. Η Ryanair μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα παντού ωστόσο αναγνωρίζω τις δυνατότητες που κρύβουν τα Χανιά.

Αν η Ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει αυτά τα μέτρα είναι πρόβλημα της. Πρέπει να καταργηθεί ο φόρος μόνο τότε θα μπορεί να επεκταθεί η τουριστική περίοδος και να μεταφέρουμε περισσότερο κόσμο. Όχι βέβαια στα επίπεδα του καλοκαιριού αλλά θα υπάρχει αυξημένη κίνηση για χειμερινή περίοδο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook