Μια μεγάλη έκθεση οίνου διοργανώνεται στα Χανιά στις 5 και 6 Φεβρουαρίου για καλό σκοπό. Η έκθεση θα διεξαχθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων και στόχο έχει πέρα από την ανάδειξη του Ελληνικού κρασιού, την ενίσχυση της ομάδας στήριξης «ΣυνΆνθρωπος».

Στην έκθεση, όπως δήλωσε ένας εκ των διοργανωτών Γιώργος Λιοδάκης «θα συμμετάσχουν 38 παραγωγοί κρασιού απ’ όλη την Ελλάδα, με διοργανωτήν τη EnoTrapeza. Παράλληλα στην έκθεση θα συμμετάσχει ένας αποσταγματοποιός από το Ρέθυμνο ο οποίος έχει θέσει αρκετά ψηλά τον πήχη σε αυτό που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε ως καλή τσικουδιά.

Από την Κρήτη συγκεκριμένα οι παραγωγοί θα συμμετάσχουν θα είναι 14, ένας παραγωγός από την Κύπρο και οι υπόλοιποι 23 έρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Σκοπός μας είναι να φέρουμε κοντά το κοινό των Χανίων με το ποιοτικό κρασί και να βοηθήσουμε και την προσπάθεια της ομάδας στήριξης «ΣυνΆνθρωπος» καθώς τα έσοδα θα διατεθεί για τους της ομάδας.

Το γεγονός που καθιστά την συγκεκριμένη έκθεση διαφορετική είναι ότι δεν εστιάζει μόνο στον Κρητικό αμπελώνα αλλά φέρνει ποικιλίες από όλη την Ελλάδα. Θα υπάρχουν περισσότερες ποικιλίες, περισσότερη διαφορετικότητα, περισσότερα χρώματα και αρώματα Παράλληλα θα υπάρχουν και λίγες πινελιές από την Ευρωπή, λίγη Ισπανία, λίγη Γαλλία και λίγη Γερμανία.

Ακόμη θα υπάρχουν παράλληλες εκδηλώσεις όπως κάποια master class και συγκεκριμένα ένα master class από τον κ. Λούκα ο οποίος είναι ambassador μιας από τις πιο γνωστές εταιρίες ποτηριών κρασιού και τρία master class από τον κ. Μότσο. Τέλος θα γίνει ένα καινοτόμο master class από τον κ. Τσάκα ο οποίος θα παρουσιάσει τις γηγενείς ποικιλίες της Κύπρου».

Εκ μέρους τη ομάδας στήριξης «ΣυνΆνθρωπος» ο κ. Χιωτάκης ευχαρίστησε την EnoTrapeza και προσωπικά τον κ. Λιοδάκη και την κα. Μαρμαριτσάκη για αυτή την πρωτοβουλία και την στήριξη τους στο έργο της ομάδας στήριξης «ΣυνΆνθρωπος».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook