Στα νερά του Λιμανιού του Κολυμβαρίου βρέθηκε το προηγούμενο Σάββατο σύμφωνα με το Λιμενάρχη Χανίων κ Δασκαλάκη, ένα Ι.Χ μάρκας FIAT PUNTO χρώματος θαλασσί, που πιθανολογείται από τις αστυνομικές αρχές  πως χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία του κοσμηματοπωλείου της Αμμουδάρας.

Προφανώς οι δράστες της ληστείας μετά την πράξη τους έφθασαν μέχρι τα Χανιά και συγκεκριμένα το Κολυμβάρι και επέλεξαν με αυτό το συγκεκριμένο τρόπο να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Σημειώνεται πως το όχημα που είχε κλαπεί από γραφείο ενοικιάσεως αυτοκινήτων στο Ηράκλειο, εντόπισε στα νερά του λιμανιού ένας περίοικος που έκανε βόλτα στην περιοχή ο οποίος ειδοποίησε γύρω στις 10 το πρωί την Αστυνομία αναφέροντας ότι διακρίνει ένα αυτοκίνητο στην καινούρια προβλήτα, μέσα στο λιμάνι, λίγα μέτρα από τον λιμενοβραχίονα.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις λιμενικές και αστυνομικές αρχές καθώς δεν ήταν γνωστό αν υπήρχαν εγκλωβισμένοι άνθρωποι μέσα σε αυτό.

Άμεσα στήθηκε επιχείρηση ανέλκυσης του αυτοκινήτου ενώ δύτες διερεύνησαν το όχημα και διαπίστωσαν ότι είναι άδειο. Μάλιστα, εκτιμάται ότι το αυτοκίνητο, βρίσκονταν στα νερά του λιμανιού περίπου δύο ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως οι ληστές εισέβαλαν την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου το βράδυ στο κοσμηματοπωλείο στο Ηράκλειο όπου ακινητοποίησαν πελάτες και ιδιοκτήτες του καταστήματος και αφού άρπαξαν ότι κοσμήματα μπορούσαν εξαφανίστηκαν.