Στο περιθώριο της υπογραφής της σύμβασης για το γήπεδο Πλατάνου στην Κίσαμο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ρωτήθηκε και για τα τρία σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη τα οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με περίπου 40 εκ. ευρώ.

Εκείνο που εξήχθη ως συμπέρασμα είναι ότι η δημοτική Αγορά θα έχει καθυστέρηση ως προς το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, η ολοκλήρωση του έργου παράκαμψης Τοπολίων στην Κίσαμο έχει περισσότερες πιθανότητες να προκύψει εντός χρονοδιαγράμματος, διότι ξεπεράστηκαν προβλήματα που άπτονταν με τους περιβαλλοντικούς όρους, ενώ στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσής του βρίσκεται ο βιολογικός Παλαιόχωρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης ανέφερε:

Για τη δημοτική Αγορά ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε: “Η δημοτική Αγορά έχει δημοπραττηθεί από τον δήμο Χανίων. Έχει χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια και το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Κρήτης, από τα δικά της χρήματα. Υπήρξαν κάποια προβλήματα, τα παρακολουθεί ο δήμος και σε συνεννόηση με εμάς που χρειάζεται να κάνουμε συμπληρωματική σύμβαση για κάποια προβλήματα που έχουν προκύψει και κάποιες εργασίες, το έργο θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο στόχος είναι το έργο να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2024, αλλά με τα προβλήματα που προέκυψαν μπορεί να υπάρξει τρίμηνη καθυστέρηση. Οι χρηματοδοτήσεις υπάρχουν και προχωρούμε”.

Για την παράκαμψη Τοπολίων: “Έγινε μεγάλη προσπάθεια για να λάβουμε την περιβαλλοντική αδειοδότηση που απαιτούνταν για τη μεταφορά όλων των υλικών. Αυτό το θέμα ξεμπλοκαρίστηκε. Μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε την ολοκλήρωση του έργου, με κάποια πίεση του δρόμου. Το έργο πέρασε μέσα από χιλιάδες προβλήματα, συν τοις άλλοις, λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών.”.

Για τον βιολογικό στην Παλαιόχωρα: “Ο Βιολογικός έχει ολοκληρωθεί. Βρίσκεται στις δοκιμαστικές λειτουργίες. Είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος. Θεωρώ ότι ένα σημαντικό θέμα για τη συγκεκριμένη τουριστική περιοχή βρήκε λύση. Το έργο αυτό αποτελεί ποιότητα ζωής για τουρίστες και κατοίκους της περιοχής. Λύνεται αυτό το σοβαρό θέμα”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook