Στα Χανιά βρίσκεται από το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Πρώτη στάση στο πρόγραμμα ήταν ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα, στον οποίο έφτασε στις 9:30 το πρωί.

Ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, μεταξύ των οποίων και ο πρώην υπουργός άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, ξεναγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου της ΔΕΗ και συνομίλησε με εργαζόμενους και τη διοίκηση.

Αρχικά, είχε μία μικρή συνομιλία με τον διευθυντή του εργοστασίου, κ. Εμμ. Κουτσάκη και στη συνέχεια μπήκε εντός του χώρου του εργοστασίου, όπου πραγματοποίησε μία σύντομη ομιλία προς τους εργαζόμενους.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η ΔΕΗ πρέπει να ανακτήσει το δημόσιο χαρακτήρα της και να μην αποτελεί μία απλή επιχείρηση.

Στα σχέδια του κόμματος σχετικά με τη διαχείριση της ΔΕΗ και τις βλέψεις για πράσινη μετάβαση, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη διασύνδεση της Κρήτης με Πελοπόννησο και Αττική, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα, τα εργοστάσια που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα από πετρέλαιο να γίνουν εφεδρείες και όχι οι βασικοί παραγωγοί ρεύματος που έχει ανάγκη το νησί.

Αυτός ο σχεδιασμός δε σημαίνει ότι θα χαθούν θέσεις εργασίας, δήλωσε, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα διατηρηθούν όλες οι θέσεις.

Παράλληλα, έκανε αναφορά στο ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων των εργαζομένων, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να ισχύσουν συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου για τους εργαζόμενους με “μπλοκάκι”.

Στη συνέχεια, στην ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του εργοστασίου, ο διευθυντής κ. Κουτσάκης ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις εγκαταστάσεις, ενώ αναφέρθηκε και στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης και Πελοποννήσου.

Όπως τον ενημέρωσε ο διευθυντής, η αρχή έχει γίνει ήδη, ενώ σε αναμονή βρίσκεται μία πιο ολοκληρωμένη διασύνδεση με την Πελοπόννησο, η οποία θα καθορίσει ποιες μονάδες των Χανίων θα υπάρχουν σε εφεδρεία και ποιες θα αποσυρθούν εντελώς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook