Την Τετάρτη, 6/09/2023, κλιμάκιο της   «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Αλέκο Μαρινάκη,  περιφερειακό σύμβουλο και υποψήφιο Περιφερειάρχη, τη Γενοβέφα Χουστουλάκη,  περιφερειακή σύμβουλο και νυν υποψήφια και τον Δημήτρη Δουλουφάκη, υποψήφιο Δήμαρχο Ηρακλείου, επισκέφτηκε τον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Ηρακλείου, όπου συνομίλησε με τους διοικητές και τους εργαζόμενους  της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας,  γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αφού συναντήθηκε με τον κ. Σεληνιωτάκη, Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και τον κ. Δασκαλάκη, Διοικητή του 1ου Πυροσβεστικού Σταθμού Ηρακλείου, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Σταθμού.

Ο Αλέκος Μαρινάκης ενημέρωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση», επανειλημμένα,  έχει αναδείξει  στο περιφερειακό σύμβουλιο και στα δημοτικά συμβούλια τα διαχρονικά προβλήματα και τις ελλείψεις σε αντιπυρική προστασία,  διεκδικώντας από το κεντρικό κράτος και την τοπική – περιφερειακή διοίκηση τη λήψη μέτρων προστασίας του λαού και του περιβάλλοντος.   

Ο υποψήφιος  Περιφερειάρχης  με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισε, επίσης, ότι η αιτία που ο λαός μένει ανυπεράσπιστος στις πυρκαγιές, στους σεισμούς και στις πλημμύρες, με τις τραγικές συνέπειες που έχουν βιώσει οι λαϊκές οικογένειες και στην Κρήτη,  είναι το εχθρικό κράτος  που δεν θέλει και δεν μπορεί να πάρει ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας απ’ τα φυσικά φαινόμενα.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι η μειωμένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, η υποστελέχωση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής,  η ύπαρξη διαφορετικών εργασιακών σχέσεων πυροσβεστών, όπως και τα διαχρονικά οξυμένα ζητήματα σχετικά με την  υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση της Δασικής Υπηρεσίας, η  ανύπαρκτη λήψη μέτρων διαχείρισης και προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων, η έλλειψη πρόληψης, πχ καθαρισμός δασικών περιοχών, αντιπυρικοί δρόμοι,  κτλ .

Τα μέλη του κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέδειξαν τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και της διαχρονικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων, που αντιμετωπίζει το δάσος, τη γη, την κατοικία ως εμπορεύματα, της πολιτικής σχεδιασμού της πυροπροστασίας, της αντιπλημμυρικής προστασίας και της αντισεισμικής θωράκισης  με βάση το «κόστος – όφελος». Στην ίδια κατεύθυνση  είναι η στάση  περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που δεν δίνουν προτεραιότητα σε έργα, μέτρα και υποδομές για την προστασία του λαού, αλλά για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. 

Ειδικά για την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Ηράκλειο επεσήμαναν ότι είναι πάγια η διεδίκηση των εκλεγμένων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε περιφέρεια και  δήμους και  του ΚΚΕ στη βουλή,  για άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η  έλλειψη προσωπικού, οι  ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή, οχήματα, αλλά και η ανάγκη για νέο κτίριο που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και τα εργασιακά προβλήματα των πυροσβεστών με τις διαφορετικές σχέσεις εργασίας, μισθολόγιο που δε  λαμβάνει υπόψη και το σημερινό κόστος ζωής, κτλ.

Το κλιμάκιο  της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  συνομίλησε και με πυροσβέστες της βάρδιας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook