«Τη Δευτέρα πρέπει να ξημερώσει μια νέα ημέρα για την Κίσσαμο. Μια ημέρα που θα επανέλθει το χαμόγελο και η αισιοδοξία στα χείλη μας, στα χείλη του Κισσαμίτικου λαού».

Με αυτά τα λόγια ο υποψήφιος δήμαρχος Κισσάμου, Θοδωρής Σταθάκης κάλεσε τους πολίτες του δήμου του να προσέλθουν την Κυριακή στις κάλπες προχωρώντας σε μια δέσμευση προς τους πολίτες και παράλληλα ένα μήνυμα με πολλαπλή “ανάγνωση” προς τον νυν δήμαρχο: «Έχω κάτι να πω στον κ. Μυλωνάκη: Αν οι Κισσαμίτες με εμπιστευτούν και πάλι, Δήμαρχος θα είμαι εγώ, με το γραφείο μου ανοιχτό για όλους, χωρίς κλειστές ομάδες, συμβούλους και μυστικοσυμβούλους, όπως ο κ. Μυλωνάκης».

Στην κεντρική προεκλογική ομιλία που πραγματοποίησε απόψε, η πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στο Καστέλι γέμισε από κόσμο. Όχι μόνο από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους αλλά και από δημότες που έχουν αποφασίσει να στηρίξουν με την ψήφο τους την αυτοδιοικητική προσπάθεια του Θοδωρή Σταθάκη και του συνδυασμού του «Μαζί για την Κίσσαμο».

Ο κ. Σταθάκης κατά την ομιλία του υποστήριξε ότι οι πολίτες της Κισσάμου αλλά και οι επισκέπτες κουράστηκαν να βλέπουν μια Κίσσαμο που δε βελτιώνει την εικόνα της, που δεν προχωρά μπροστά, που δεν αξιοποιεί τις ευκαιρίες, που δεν έχει υλοποιήσει απαιτούμενα έργα υποδομής ώστε η πόλη να είναι βιώσιμη και λειτουργική και τα χωριά, όπως είπε, να αποκτήσουν πνοή.

«Η μόνη έγνοια του κ. Μυλωνάκη ήταν η είσπραξη της ομπρέλας στον Μπάλο και στο Λαφονήσι»

Άσκησε σκληρή κριτική στον νυν δήμαρχο Γιώργο Μυλωνάκη, κάνοντας λόγο για τον πιο φτωχό απολογισμό έργου που έχει υπάρξει ποτέ από δημοτική αρχή, υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μυλωνάκης δεν αξιοποίησε τη δεύτερη εντολή εμπιστοσύνης του Κισσαμίτικου λαού το 2019. «Δεν εκμεταλλεύτηκε την παρακαταθήκη έργων, μελετών και χρηματοδοτήσεων που του παραδώσαμε, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, και δεν προχώρησε άμεσα στην υλοποίησή τους, όπως έκαναν άλλοι δήμαρχοι του νομού, και όπως όφειλε να κάνει κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος» ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Συνεχίζοντας την κριτική του ο κ. Σταθάκης είπε για τον νυν δήμαρχο: «Η μόνη τους έγνοια ήταν η είσπραξη της ομπρέλας στον Μπάλο και στο Λαφονήσι. Και τι δεν είδαμε και τι δεν ακούσαμε: Ο κόσμος θέλει και άλλες ομπρέλες, δήλωνε ο κ. Μυλωνάκης! Και το έκανε πράξη, αδιαφορώντας εντελώς για το περιβάλλον και την προστασία του. Στο Λαφονήσι, για το οποίο τώρα παριστάνει ότι κόπτεται, είχε βάλει ομπρέλες σε συνολική έκταση 3.400 τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με την Κτηματική Υπηρεσία, αν και επιτρέπονταν μόνο στα 2.000 τετραγωνικά. 

Όσο για τη Δημοτική μας Αρχή; Είχαμε ομπρέλες και ξαπλώστρες στο Λαφονήσι σε συνολική έκταση 1.400 τετραγωνικών μέτρων. Ας κάνουν όλοι τις συγκρίσεις και ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Όσο για τον Μπάλο; Οικογενειακή υπόθεση του κ. Μυλωνάκη η δουλειά…»

Αναφερόμενος στα έργα της νυν δημοτικής, ο υποψήφιος δήμαρχος Κισσάμου επεσήμανε ότι 12 εκατ. ευρώ έχουν μείνει ανεκμετάλλευτα 4 χρόνια τώρα, ενώ θα μπορούσαν να είχαν απορροφηθεί και η Κίσσαμος να έπαιρνε πίσω τις εκπτώσεις σε έργα. Έκανε επίσης λόγο για αδιαφορία και πάγωμα έργων και παρεμβάσεων στα έργα ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης.

«Η προσφορά της οικογένειας Τσατσαρωνάκη στην Κίσσαμο είναι μεγαλύτερη από τη συνολική προσφορά του κ. Μυλωνάκη και της παρέας του τα 8 χρόνια που είναι δήμαρχος»

Ιδιαιτέρως όμως αυστηρός ήταν ο κ. Σταθάκης όταν μίλησε ουσιαστικά για μικροπολιτική από την πλευρά του κ. Μυλωνάκη ο οποίος στοχοποίησε την οικογένεια Τσατσαρωνάκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης: «Μετά από όλη αυτήν την ανεπάρκεια, αδιαφορία και αδιαφάνεια, ο κ. Μυλωνάκης, μη έχοντας κάτι αξιόλογο να παρουσιάσει ως έργο, αποφάσισε να ακολουθήσει τον δρόμο της παραπολιτικής και να στοχοποιήσει μία υποψήφια του συνδυασμού μας και την οικογένειά της: την οικογένεια Τσατσαρωνάκη.

Ακούστε με καλά: το λέω ξεκάθαρα και αν τολμά ας έρθει να με αντικρούσει δημόσια: Η προσφορά της οικογένειας Τσατσαρωνάκη στην Κίσσαμο είναι μεγαλύτερη και σημαντικότερη από τη συνολική προσφορά του κ. Μυλωνάκη και της παρέας του τα 8 χρόνια που είναι συνολικά Δήμαρχος. Και θα έπρεπε να ντρέπεται ο κ. Μυλωνάκης γιατί αυτή την προσφορά τη γνωρίζει καλά εξαιτίας του θεσμικού του ρόλου ως Δήμαρχος, όπως την έμαθα κι εγώ το διάστημα που ήμουν ΔήμαρχοςΔεν θα μπω σε λεπτομέρειες, σεβόμενος τη διαχρονική στάση της οικογένειας να μη δημοσιοποιεί το πλούσιο κοινωνικό της έργο. Αλλά μέχρι εδώ με τη λάσπη. Μέχρι εδώ με τη στοχοποίηση ενός συμπολίτη μας, μιας γυναίκας. Δεν ντρέπονται λίγο;

Έχω κάτι ακόμα να πω στον κ. Μυλωνάκη: αν οι Κισσαμίτες με εμπιστευτούν και πάλι, Δήμαρχος θα είμαι εγώ, με το γραφείο μου ανοιχτό για όλους, χωρίς κλειστές ομάδες, συμβούλους και μυστικοσυμβούλους, όπως ο κ. Μυλωνάκης. 

Μιλά για δίδυμα, επιχειρώντας, ως ύστατο μέσο, να τρομοκρατήσει τους πολίτες με ψέματα. Δεν πείθει. Οι Κισσαμίτες δεν μασάνε το παραμύθι που προσπαθεί, μέσα στην απελπισία του, να τους πουλήσει ο κ. Μυλωνάκης και η παρέα του.

Τον καλώ να κοιτάξει στο γραφείο του για να δει ποιο είναι το δίδυμο που σήμερα διαχειρίζεται τις τύχες της Κισσάμου. Να κοιτάξει στο γραφείο του για να δει με ποιον συνδιοικεί σήμερα τον Δήμο μας ο κ. Μυλωνάκης. Και να θυμηθεί τι έλεγε ο ίδιος για τον τωρινό «ειδικό» του συνεργάτη, αλλά, κυρίως, όσα απαξιωτικά έλεγε αυτός ο «ειδικός» συνεργάτης για τον κ. Μυλωνάκη τα προηγούμενα χρόνια, καταγγέλλοντας δημόσια τις καταστροφικές επιλογές του Δημάρχου στο Λαφονήσι»

Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος Κισσάμου «Μαζί για την Κίσσαμο» αναφέρθηκε στους στόχους της ομάδας του και κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν τον συνδυασμό «Μαζί για την Κίσσαμο» για τους εξής λόγους:

  • Για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τα έργα που απαιτούνται, ώστε η πόλη μας  η καρδιά του Δήμου, να αλλάξει επιτέλους εικόνα, να γίνει πιο σύγχρονη, ελκυστική και πιο φιλική για τους δημότες και τους επισκέπτες.  
  • Να λυθεί το κυκλοφοριακό ζήτημα, να ολοκληρώσουμε επιτέλους την περιμετρική οδό του σχεδίου πόλης και τις υπόλοιπες διανοίξεις, ώστε να γίνει μια σωστή κυκλοφοριακή μελέτη για το σύνολο της πόλης.  
  • Να βάλουμε σε σωστή βάση την παράκαμψη της πόλης και τη σύνδεση με τον λιμένα Καβονησίου. 
  • Να δει μια ουσιαστική αναβάθμιση και ανάπλαση το παραλιακό μέτωπο και να αποδοθούν οι κοινόχρηστοι χώροι στους πολίτες.
  • Να σχεδιαστούν αναπλάσεις στην υπόλοιπη πόλη και στα χωριά της ενδοχώρας και όσα έργα απαιτούνται για να μπορούν να μείνουν οι νέοι μας στα χωριά που γεννήθηκαν.
  • Να δοθεί η απαραίτητη έμφαση στην καθαριότητα («να ξεβρωμίσετε την πόλη», μου είπε προ ημερών μια κυρία), να προχωρήσουμε την ανακύκλωση και τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή, στο σπίτι μας. Είναι πλέον νομοθεσία του κράτους, θα πληρώνουμε πρόστιμα όσο δεν το κάνουμε.
  • Να προχωρήσουμε σε πραγματική προστασία των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και τα όποια οφέλη από τη χρηστή και με απόλυτη διαφάνεια διαχείριση, να πηγαίνουν στις περιοχές αυτές.  
  • Να γίνουν άμεσα τα έργα άρδευσης και ύδρευσης στις τοπικές κοινότητες που έχουν τεράστια προβλήματα. (Ο ταμιευτήρας στον Πλάτανο – Οι λιμνοδεξαμενές στη Χρυσοσκαλίτισσα και στο Έλος – Οι πηγές Μεσαυλίων να ξαναδώσουν νερό στους κατοίκους των 6 Κοινοτήτων – Να βρούμε τις λύσεις για την ύδρευση σχεδόν στο σύνολο της Δημοτικής Ενότητας Ιναχωρίου)
  • Να φτιάξουμε άμεσα ξανά τα σχολεία για τα παιδιά μας, για τα παιδιά των λυκείων. Σχολεία που θα ανταποκρίνονται στο σήμερα και στο αύριο, στο μέλλον των παιδιών μας.
  • Να δημιουργήσουμε χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας.
  • Να κοιτάξουμε την κοινωνική πολιτική του Δήμου μας, να δούμε την ανάγκη του πάσχοντα συνανθρώπου μας και να είμαστε στο πλευρό του. 
  • Δίπλα στην Ιερά Μητρόπολή μας, στο Αννουσάκειο Ίδρυμα και μαζί να ενισχύσουμε τις δομές του προγράμματος «Κατ’ Οίκον Βοήθεια» και να προσφέρουμε πρωτοβάθμια υγειονομική φροντίδα στους δημότες της ενδοχώρας.

Κλείνοντας ευχήθηκε καλό αγώνα, τονίζοντας ότι: «Η νίκη μας θα είναι η δική σας νίκη»

Τ.Λ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook