φωτο αρχείου

Εγκρίθηκαν οι μελέτες και οι περιβαλλοντικοί όροι για την επέκταση και βελτίωση της προσέγγισης των πλοίων στην υφιστάμενη προβλήτα της Αγίας Ρουμέλης Χανίων.

Την είδηση έκανε γνωστή ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Δημήτρης Βιριράκης ο οποίος ανέφερε ότι μετά από πολλά χρόνια προσπαθειών πολλών διοικήσεων, το έργο πλέον είναι έτοιμο για δημοπράτηση με χρήματα από ίδιους πόρους του Λιμενικού Ταμείου Χανίων για συντόμευση του χρόνου εκτέλεσής του.

Σύμφωνα με τη μελέτη, προτείνεται η επέκταση της ράμπας στη δυτική πλευρά της προβλήτας, υπό γωνία και για μήκος 20 μέτρων.

Στο νέο τμήμα της ράμπας θα μπορούν να προσεγγίζουν τα F/B την περίοδο κατά την οποία πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί, βορειοδυτικοί άνεμοι, καιρικές συνθήκες που με την υπάρχουσα δομή καθιστούν αδύνατη την προσέγγισή τους στο υφιστάμενο τμήμα.

Ο κ. Βιριράκης χαρακτηρίζει δίκαιο και διαχρονικό το αίτημα των κατοίκων της Αγίας Ρουμέλης, που βαίνει προς οριστική επίλυση, κάνοντας και ιδιαίτερη αναφορά στις παρεμβάσεις του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Αγίας Ρουμέλης Γιάννη Τζατζιμάκη προκειμένου να δοθεί γρήγορα μια λύση στο θέμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook