Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων για την διάσωση μιας μικρής γάτας που είχε εγκλωβιστεί σε εγκαταλειμμένο ακίνητο όπου είχε ξεκινήσει η κατασκευή υπόγειου αλλά δεν ολοκληρώθηκε.

Περίοικοι που άκουγαν εδώ και τρεις ημέρες τις κραυγές της γατούλας ενημέρωσαν τον πρώην προϊστάμενο του τμήματος Υγείας της Π.Ε. Χανίων Δημήτρη Νικολακάκη, ο οποίος  αφού διαπίστωσε πως το γατάκι ήταν όντως σε απελπιστική κατάσταση και πως ήταν αδύνατον να επέμβει, με σχετική του ανάρτηση δημοσιοποίησε το πρόβλημα προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά την Τρίτη 28/11  «εδώ και 2 μέρες, όπως με ενημέρωσαν προ ολίγου-και το διαπίστωσα άμεσα, ακούγονται οι σπαρακτικές κραυγές μιας γατούλας που είναι παγιδευμένη στη μη εύκολα προσπελάσιμη χαβούζα του αυθαίρετου υπογείου του κατασχεμένου ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ,  που βρίσκεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου, απέναντι από το ξενοδοχείο ΧΑΛΕΠΑ. Άραγε ποιές Υπηρεσίες θα πρέπει αύριο να διασώσουν, αν προλάβουν, το συμπαθέστατο ζωάκι; Μήπως η Πυροσβεστική;»

Στην έκκληση ανταποκρίθηκαν οι εθελόντριες Λήδα Σηφοδασκαλάκη και Ηρώ Λαβεντζάκη, οι οποίες πήγαν στο σημείο σήμερα το πρωί μαζί με πυροσβέστες οι οποίοι με αρκετή δυσκολία και την χρήση σκαλών, κατέβησαν και διέσωσαν το γατάκι.

Με νεώτερη ανάρτησή του ο κ. Νικολακάκης ανήγγειλε το καλό νέο

«ΤΟ ΣΩΣΑΜΕ ΤΟ ΓΑΤΟΝΙ! Θερμά συγχαρητήρια στό αρμόδιο τμήμα Διασώσεων της Πυροσβεστικής , στις πολύ δραστήριες  και εξαιρετικά επίμονες  φιλόζωες Λήδα Σηφοδασκαλάκη και Ηρώ Λαβεντζάκη και σε  όλους εσας που ενδιαφερθήκατε! Η γάτα ήταν τσιπαρισμένη και αποστειρωμένη από τον Δήμο Χανίων. Ήταν πολύ φιλική προς τους Πυροσβέστες, τους οποίους πλησίασε και τους άφησε να την βάλουν στο κλουβί. Υποψιάζομαι ότι είναι μια από τις δυο γατούλες που ζουν στην περιοχή από το ΜΠΛΕ έως το ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ και με την φιλικότητά τους (πολύ χαδιάρες) αποτελούν την καθημερινή ενασχόληση ντόπιων και ξένων.»

Δείτε την επιχείρηση όπως την κατέγραψε η κα Σηφοδασκαλάκη.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook