-Τελευταία ενημέρωση: 16:59-

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο συνεχίστηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης ασέλγειας ενός 40χρονου πλέον που παρείχε βοήθεια αγγλικών πριν από τρία χρόνια σε παιδιά και φέρεται να ασέλγησε σε 5 ανήλικα, σε περιοχή του δήμου Πλατανιά.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν “ομόφωνα ένοχος” ο 40χρονος κατηγορούμενος κάνοντας ουσιαστικά αποδεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως νωρίτερα. Ωστόσο, το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως για αθώωση του κατηγορουμένου ως προς την απόπειρα ασέλγειας σε βάρος ενός εκ των παιδιών το οποίο ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος το ακούμπησε ψηλά στον μηρό.

Οι ποινές

Το δικαστήριο επέβαλλε στον κατηγορούμενο (και σε δεύτερο βαθμό) ποινή κάθειρξης 13 ετών και 9 μηνών (10 χρόνια για την πράξη ασέλγειας σε ανήλικο συν 4.000 ευρώ, 3+3 χρόνια για δύο απόπειρες ασέλγειας ανηλίκων και 1.5 χρόνο για πλημμελήματα).

Η πλευρά του καταδικασθέντος ανέφερε ότι προτίθεται να προσφύγει και στον Άρειο Πάγο.

Νωρίτερα, η πλευρά της υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησε να ληφθούν υπόψη το ελαφρυντικό πρότερου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς στη φυλακή. H εισαγγελέας ήταν αρνητική και για τα δύο ελαφρυντικά και στη συνέχεια το δικαστήριο τα απέρριψε ομόφωνα.

Η δήλωση του συνηγόρου υπεράσπισης κατηγορίας, Γ. Ντερμανάκη μετά την ανακοίνωση της απόφασης:

Την ενοχή του κατηγορουμένου πρότεινε η εισαγγελέας

Καταπέλτης υπήρξε στην πρόταση της η εισαγγελέας προτείνοντας την ενοχή του 40χρονου κατηγορούμενου για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια με παροχή ανταλλάγματος ως προς το ένα από τα παιδιά καθώς και την ενοχή του για απόπειρα ασέλγειας σε βάρος δυο ακόμα ανηλίκων.
Παράλληλα πρότεινε την ενοχή του για την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων που τους είχαν εμπιστευθεί για να τους προσέχει.

Τέλος η εισαγγελέας προτείνει την αθώωση του κατηγορουμένου ως προς την απόπειρα ασέλγειας σε βάρος ενός εκ των παιδιών το οποίο ισχυρίστηκε ότι ο κατηγορούμενος το ακούμπησε ψηλά στον μηρό 

Η κατάθεση της μητέρας και της αδερφής του κατηγορούμενου

Η δίκη συνεχίστηκε σήμερα με την κατάθεση της μητέρας του κατηγορουμένου. Η μάρτυς ξεκίνησε την κατάθεση της ισχυριζόμενη ότι ο γιος της είναι αθώος και πως και οι δυο τους βοηθούσαν αρκετό κόσμο. 

Στην συνέχεια η ίδια κατά την διάρκεια της κατάθεσης της ισχυρίστηκε ότι ο γιος της έπεσε θύμα εκβιασμού από μια από της μητέρες και πως τον γιο της τον μπλέξανε στην υπόθεση. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι η μητέρα τους ζήτησε 2.000 ευρώ για να μην προχωρήσει στην καταγγελία ενώ ισχυρίστηκε ότι «κάποιο τρίτο πρόσωπο την έβαλε να τα κάνει όλα αυτά».

Παράλληλα η μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι με την συγκεκριμένη μητέρα είχαν πολύ στενές σχέσεις και μάλιστα πρόσεχε το παιδί της από πολύ μικρή ηλικία ενώ ακόμη υποστήριξε ότι η μητέρα είχε οικονομικές δυσκολίες. Παράλληλα συνέχισε λέγοντας ότι το παιδί ερχόταν αρκετά συχνά στο σπίτι και μάλιστα κάποιες φορές έφερνε και φίλους του και έπαιζαν με το PlayStation.

Η αδερφή του κατηγορουμένου στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ο αδερφός της προσπαθούσε να είναι κοινωνικός και αποζητούσε την παρέα ωστόσο οι υπόλοιποι κάποιες φορές τον παρεξηγούσαν. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι ο αδερφός της ήθελε παρέα και για αυτό το λόγο έγιναν φίλοι με το ένα παιδί, ενώ υποστήριξε ότι δεν γνώριζε αν ο αδερφός της είχε φίλους λέγοντας ακόμη ότι τα Χανιά είναι μια μικρή κοινωνία και είναι κάπως δύσκολο να κάνει κανείς παρέες. Η ίδια τόνισε ότι δεν «πιστεύει όσα λέγονται και σίγουρα υπήρχε κίνητρο πίσω από την καταγγελία».

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες με καταθέσεις μαρτύρων, κοντινών προσώπων των ανήλικων παιδιών οι οποίοι περιέγραψαν όσα συνέβαιναν και παρατηρούσαν εκείνη την περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου είχε κρίνει ένοχο τον κατηγορούμενο πριν από δύο χρόνια επιβάλλοντας του ποινή κάθειρξης 14 χρόνια και εννέα μήνες χωρίς αναστολή ενώ δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. 

Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος (κάτοικος περιοχής του Δήμου Πλατανιά), είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2020 και μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Χανίων, είχει κριθεί ως προσωρινά κρατούμενος με κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για “προσβολή γενετήσιας πράξης σε ανήλικο”. 

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, ο κατηγορούμενος με πρόσχημα την παροχή βοήθειας σε μαθήματα αγγλικών φέρεται να οδηγούσε τα ανήλικα παιδιά στο σπίτι του όπου διέμενε με τη μητέρα του και να προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος συνομιλούσε και μέσα από μέσο κοινωνικής δικτύωσης με τα παιδιά με μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου ενώ είχε βρεθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και υλικό σεξουαλικού περιεχομένου στον υπολογιστή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook