Ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “HΕRO” και το Εκπαιδευτήριο “Μικρόκοσμος” συνδιοργανώνουν το 2ο Περιφερειακό Πρωτάθλημα του Πανελλήνιου Ρομποτικής “Unknown Mission League” στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα σε 9 Περιφέρειες όλης της χώρας και  6 νικήτριες ομάδες από κάθε ηλικιακή κατηγορία διεκδικούν το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό  FIRA ROBOWORLD CUP ο οποίος θα διεξαχθεί στην Βραζιλία τον Αύγουστο του 2024, ενώ 6 επιπλέον ομάδες ανά ηλικιακή κατηγορία διεκδικούν την πρόκριση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ROBOTCHALLENGE ο οποίος θα διεξαχθεί στο Πεκίνο τον Αύγουστο του 2024.

Παράλληλα θα βραβευτούν σε κάθε Περιφέρεια οι 3 πρώτες ανά ηλικιακή κατηγορία ομάδες.

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται  να επιλύσουν μια άγνωστη αποστολή η οποία τους ανακοινώνεται την ημέρα του διαγωνισμού και η οποία συνδυάζει το steam, την εκπαιδευτική ρομποτική και τον προγραμματισμό.

 
Το Πρωτάθλημα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9-18 και σε νέους 18-25 ετών και για την Περιφέρεια Κρήτης θα λάβει χώρα στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου, την Κυριακή  11 Φεβρουαρίου 2024, με έναρξη στις   9:30 π.μ.

Το Πρωτάθλημα αποτελεί πλατφόρμα ενθάρρυνσης της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην πόλη, προσφέροντας στους νέους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον τομέα της ρομποτικής και της τεχνολογίας.

Διεύθυνση επικοινωνίας:

Υπεύθυνη Περιφέρειας Κρήτης: Παρταλά Μαρία: 6946458324

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook