Γενική συνέλευση πραγματοποιήσαν το βράδυ της Πέμπτης οι κτηνοτρόφοι του νομού Χανίων στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με σκοπό να οργανώσουν τις προτάσεις τους προς την κυβέρνηση για τα μέτρα στήριξης του κλάδου τους.

Συγκεκριμένα οι κτηνοτρόφοι του νομού προχώρησαν σε συζητήσεις για τα πιθανά μέτρα που θα προτείνουν και οι προτάσεις αυτές στην συνέχεια θα συζητηθούν και θα συγκριθούν με τις προτάσεις από τους υπόλοιπους κτηνοτροφικούς συλλόγους του νησιού. Σκοπός είναι οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης να πάνε με ολοκληρωμένες προτάσεις ως Περιφέρεια στην κυβέρνηση.

Για την συνέλευση ο Πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Χανίων Γιάννης Βερυκάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Μετά τα μέτρα που εξέδωσε το Σάββατο ο ΥπΑΑΤ στο Ηράκλειο ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί για αυτό συγκαλέσαμε την γενική συνέλευση ώστε να αποφασίσουμε όλοι οι κτηνοτρόφοι του νομού τις προτάσεις μας. Σύσσωμοι οι Κρητικοί πρόεδροι θα καταθέσουμε προτάσεις ολοκληρωμένες και από εκεί και πέρα βλέπουμε. Μετά την γενική συνέλευση σήμερα θα συγκρίνουμε τις προτάσεις μας με αυτές από τους άλλους συλλόγους της Κρήτης και ως περιφέρεια θα πάμε στον υπουργό».

Παράλληλα ο ίδιος συνέχισε μιλώντας για τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια λέγοντας ότι « Δεν έχει ξαναπεράσει χειρότερη ΚΑΠ του πρωτογενούς τομέα, πρέπει να αλλάξει δεν γίνεται. Όπως και η αλλαγή του ΕΛΓΑ πρέπει να αλλάξει. Εμείς ποτέ δε επιδοτηθήκαμε από τον ΕΛΓΑ όπως η υπόλοιπη Ελλάδα. Οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής έχουμε τεράστιο πρόβλημα με θανάτους ζώων. Πεθαίνουν πολλά ζώα μας και δεν επιδοτούμαστε όπως πρέπει».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook