Ευθύς εξαρχής στην πρωτολογία του στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων, ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης τάχθηκε απέναντι στην τοπική Εκκλησία και εκτόξευσε πυρά με αφορμή την τελευταία είδηση που αποτυπώθηκε σήμερα μέσω και του Flashnews. gr, ότι επίκειται εκμίσθωση από την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου που αφορά το ακίνητο έκτασης 9,3 στρεμμάτων και τα κτίρια 1.657 τ.μ. για χρονική διάρκεια 40 ετών. Πρόκειται για τα κτήρια που βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Ματθαίου και στα οποία στεγάζονταν η Εκκλησιαστική σχολή.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Χανίων έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν αναφερόμενος στις προηγούμενες “κόντρες” του δήμου Χανίων με την τοπική Εκκλησία αναφερόμενος στα κτήρια του Αγίου Ονουφρίου, ιδιοκτησίας της Εκκλησίας που ο δήμος Χανίων θέλει να αξιοποιήσει ως σχολεία αλλά και έναν χώρο πίσω από το Ωδείο Χανίων που λειτουργεί ακόμα το ΚΔΑΠ και ανακατασκευάστηκε από τον δήμο Χανίων. “Ο εφημέριος των Αγ Αναργύρων αξίωσε από την κ. Ζερβουδάκη την έξωση αλλά και ένα υψηλό αντίτιμο. έχει υπάρξει μια πρώτη συμφωνία” είπε ο δήμαρχος Χανίων.

Ο δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε επίσης σε ένα ακίνητο πίσω από το Ωδείο Χανίων, ένα κτήριο που κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκούς πόρους για να γίνει μουσείο. “Μετά την παρέλευση 5ετίας γίνεται κτήριο βαρχυπρόθεσμης μίσθωσης”, όπως επισήμανε ο δήμαρχος.

Η νέα κόντρα με αφορμή τη δημοπρασία για ενοικίαση της πρώην εκκλησιαστικής σχολής στον Άγιο Ματθαίο

Σαφείς και ευθείες οι βολές του δημάρχου Χανίων και για αυτό το ζήτημα, ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου Χανίων:

“Στα κτήρια του Αγίου Ματθαίου επρόκειτο να γίνει το πειραματικό. Προσφέρονται για πολλές άλλες χρήσεις. Ο δήμος ήταν, είναι και θα είναι διαθέσιμος να συνεργαστεί με εκκλησία για να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία, Μπορούν να γίνουν κτήρια εκμίσθωσης για εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους υγείας λόγω προβλήματος στέγασης στα Χανιά. Εκφράζουμε όμως έντονη διαμαρτυρία και απογοήτευση για την απόφαση της Εκκλησίας να προβεί σε ανοιχτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για μακροχρόνια μίσθωση 40 ετών. Δεν δίνει την ευκαιρία στον δήμο να αναμετρηθεί με το ιδιωτικό συμφέρον για τη μίσθωση του χώρου αυτού. Μας βγάζει εντελώς απέξω. Αναρωτιέμαι ποια είναι αυτή η επιτροπή και ποιο είναι το συμβούλιο και ποια η σύνθεσή του που προβαίνουν σε τέτοιες εισηγήσεις, εκ μέρους της εκκλησίας,
για μίσθωση του χώρου για τουριστικούς λόγους. Καλούμε την εκκλησία να έλθει σε μια συνεννόηση με τον δήμο και να δούμε πώς θα αξιοποιηθούν τα ακίνητα, ώστε να έχουμε μια όχι τουριστική χρήση. Να αποδοθεί αίσθηση δικαίου”, είπε χαρακτηριστικά και με σκληρά λόγια ο κ. Σημανδηράκης.


Μάλιστα, απηύθυνε έκκληση στον πρωτοσύγκελο Εικοσιδέκα γιατί δεν επέλεξε τον δρόμο του διαλόγου. “Να μας πει δημόσια. Τουλάχιστον ο Σεβασμιώτατος θα αντιληφθεί ότι αυτές οι αποφάσεις δεν λειτουργούν προς όφελος της κοινωνίας”, είπε κλείνοντας χαρακτηριστικά..

Βασίλης Φουντουλάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook