Ο Ελβετός Γουορτμπέργκ Τζερόνιμο ήταν ο μεγάλος νικητής του 8ου Μαραθωνίου Κρήτης που διεξάγεται στα Χανιά. Ο Ελβετός δρομέας από τα πρώτα μέτρα πήρε προβάδισμα αυξάνοντας σταδιακά τη διαφορά από τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα τελικά να τερματίσει με άνεση πρώτος και μάλιστα με εξαιρετικό χρόνο.

Ο Γουορτμπέργκ Τζερόνιμο χρειάστηκε 2:34:22.733 για να μπει πρώτος στο Εθνικό στάδιο Χανίων και να κόψει το νήμα καταχειροκροτούμενος από τους Χανιώτες φιλάθλους.

Δεύτερος ήταν ο Χανιώτης Γιώργος Κουτρούλης ο οποίος κάλυψε τα 42 χλμ της διαδρομής σε χρόνο 2:47:46.610.  Μάλιστα ο χρόνος που έκανε σήμερα ο Χανιώτης δρομέας μεγάλων αποστάσεων που αγωνίζεται με την ομάδα “1η ΜΑΛ”, αποτελεί την καλύτερη επίδοση Χανιώτη αθλητή όλων των εποχών σε μαραθώνιο. Ο χρόνος που έφερε σήμερα είναι ο κορυφαίος που έχει κάνει δρομέας από τα Χανιά στην ιστορία.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Γιάννης Ανδρέου από την Ομάδα Δρομέων Υγείας Κισσάμου ο οποίος έτρεξε την απόσταση σε  2:56:30.803.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο ΕΑΚ Χανίων βρέθηκε και ο περσυνός νικητής του αγώνα Χανιώτης Σταύρος Ζαγκανάς, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν κατάφερε να λάβει μέρος στην φετινή διοργάνωση.

Η Τσίπα νικήτρια στις γυναίκες – Δεύτερη η Συντζανάκη 

Σε επίπεδο γυναικών έγινε η μεγαλύτερη μάχη στον 8ο Μαραθώνιο Κρήτης καθώς ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, κάτι το οποίο φάνηκε από τα πρώτα χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση.

Την πρώτη θέση κατέκτησε τελικά η Μαριέλλα Τσίπα με χρόνο 3′:10”:20, με τη Νάντια Συντζανάκη να έχει καταφέρει να προηγηθεί στην αρχή του αγώνα αλλά τελικά να τερματίζει στην δεύτερη θέση με 3′:11”:17”, που αποτελεί και ατομικό της ρεκόρ.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Τζούλια ΜακΚάρθι με 3′:21”:24”, ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο τον πρώτο της μαραθώνιο.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα αποτελέσματα του Μαραθωνίου στον οποίο πήραν εκκίνηση 275 αθλητές και αθλήτριες

sportcaster.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook